Ő Peter Falk 51 éves lánya: Catherine teljesen civil életet él

Catherine és édesapja viszonya évtizedekig nagyon szoros volt, azonban Peter Falk utolsó éveiben mégsem láthatták egymást.

peter-falk-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyar származású Peter Falk sokak szívébe belopta magát Columbo hadnagy megtestesítőjeként. Az eredetileg CIA-ügynöknek készült színész 1960-ban kötötte össze az életét egyetemi szerelmével, Alyce Mayóval.

Sajnos nem lehetett saját gyerekük, ezért két lányt fogadtak örökbe, a kicsik a Jackie és a Catherine nevet kapták. Utóbbi, bár civil életet él, olykor mégis feltűnik a médiában, a BBC például Britney Spears gyámügye kapcsán szólaltatta meg még 2021-ben.

Peter Falk lánya, Catherine

A sztár és felesége házassága sajnos megromlott, így 1976-ban elváltak, Catherine pont akkor volt ötesztendős. Falk rá egy évvel később megházasodott, Shera Danese lett a felesége. Sajnos a lányok nem jöttek ki túl jól a mostohaanyjukkal, ettől függetlenül édesapjukkal harminc éven át nagyon szoros maradt a viszonyuk, olvasható Catherine alapítványának honlapján.

Catherine-ről és édesapjáról 1975-ben készült ez a kép.
Catherine-ről és édesapjáról 1975-ben készült ez a kép.
Fotó: Michael Ochs Archives / Getty Images Hungary

2008-ra Peter Falk az Alzheimer-kór miatt teljesen cselekvőképtelenné vált, felesége, Shera erről viszont nem értesítette a lányokat, még azt is megtagadta tőlük, hogy meglátogassák a gyengélkedő apjukat.

Ugyanezen év decemberében az egykor magánnyomozóként dolgozó Catherine benyújtott egy kérvényt a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságra, amelyben azt kérte, helyezzék gyámság alá az édesapját annak érdekében, hogy láthassa őt, és kiderítse, milyen állapotban van a legenda. Ezután egy komoly csata indult meg közte és Shera között, végül a feleség lett Falk gyámja.

Bár Catherine mindent megtett annak érdekében, hogy láthassa édesapját, sajnos ez nem sikerült neki. Peter Falk élete utolsó három évében egyik lányát sem látta.

peter-falk-lánya
Fotó: YouTube/BBC Select

2011. június 23-án, 83 esztendősen hunyt el a legenda, özvegye annyira kegyetlen volt a lányaival, hogy még a halálhírét sem osztotta meg velük. Catherine és Jackie a hírekből tudták meg, mi történt, sajnos még a temetésen sem vehettek részt.

Az 51 éves Catherine egy alapítványt hozott létre annak érdekében, hogy harcoljon az idősek és a fogyatékkal élők jogaiért, és megakadályozza a gyámsággal kapcsolatos visszaéléseket. 

Peter Falk és felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép párt alkotott Peter Falk és Shera Danese.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük