Ő Niki Lauda 30 évvel fiatalabb özvegye: Birgit a veséjét is odaadta a Forma-1 legendájának

Niki Lauda második feleségének, Birgitnek köszönhette az életét.

niki-lauda-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az osztrák autóversenyző, Niki Lauda a Forma-1 legendás alakja volt, háromszoros világbajnok pilóta, aki két nagy csapattal, a Ferrarival és a McLarennel is csúcsra jutott. 

1976-ban a Német Nagydíjon kigyulladt az autója, ekkor szerezte égési sérüléseit. Hatalmas akaraterővel felépült, és visszatért a pályára. 

Niki Lauda özvegye, Birgit

Niki Lauda első felesége Marlene volt, akit éppen a baleset évében, 1976-ban vett el, tőle két fia született, Mathias és Lukas. 1991-ben elváltak. A sztárpilóta egészen 2008-ig nem nősült újra, ekkor azonban feleségül vette saját légitársaságának egykori légiutas-kísérőjét, a nála harminc évvel fiatalabb Birgitet. 

Birgit őszintén szerette Niki Laudát.
Birgit őszintén szerette Niki Laudát.
Fotó: Isa Foltin / Getty Images Hungary

Lauda és Birgit még 2004-ben ismerkedtek meg egymással, a nagy korkülönbség ellenére hamar barátok, majd szerelmesek lettek. A nő 2005-ben az egész világnak bebizonyította, nem a pénzért vagy a hírnévért van a pilótával, hanem őszinte szeretetből és szerelemből. 

Niki Laudánál ugyanis ebben az évben veseelégtelenséget állapítottak meg az orvosok, ami miatt azonnal veseátültetésre volt szüksége. Először a testvérére, majd egyik fiára gondolt, őket azonban nem találták alkalmasnak. Birgit ekkor felajánlotta, hogy ő lesz a donor. Kiderült, az asszony megfelelő, így végül az ő veséje mentette meg a sztár életét. 

Niki Lauda nagyon büszke volt szép és fiatal feleségére, aki ikrekkel ajándékozta meg.
Niki Lauda nagyon büszke volt szép és fiatal feleségére, aki ikrekkel ajándékozta meg.
Fotó: Fred Duval / Getty Images Hungary

Birgit évekkel később, 2009-ben ikreknek adott életet, Max és Mia édesapjuk szeme fénye volt. Niki Lauda 2019-ben, hetvenévesen hunyt el. Birgitre két év gyász után ismét rátalált a szerelem, jelenleg Marcus Sieberer pénzügyi szakértő a párja. 

Niki Lauda fia, Mathias

Édesapjához hasonlóan ő is egyre nagyobb sikereket ér el a versenyeken, 2002-ben a Formula Nissan 2000 sorozatban debütált. Pályafutása során eddig a 2017-es év volt a legeredményesebb számára, ekkor szerezte meg a Nemzetközi Automobil Szövetség bajnoki címét. A sport mellett nagyon fontos szerepet tölt be életében a családja, gyönyörű feleségével két fiúgyermeket nevelnek.

Ő Niki Lauda 39 éves fia: Mathias is autóversenyző lett, mint édesapja

Nézegess képeket!

Elolvasom

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover-fotó: Getty Images/Lars Baron

Ezt is szeretjük