Ő Niki Lauda 39 éves fia: Mathias is autóversenyző lett, mint édesapja

Mathias Laudának életcélja, hogy büszkévé tegye néhai édesapját.

Niki Lauda fia
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Niki Lauda osztrák autóversenyző legendás alakja volt a Forma-1-nek. Háromszor sikerült megszereznie a világbajnoki címet, és a sportágban egyedülállóként a két leghíresebb csapat, a Ferrari és a McLaren színeiben is a csúcsra tört. 1976-ban a német nagydíjon hatalmas baleset érte, melynek következtében életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, de sikerült teljesen felépülnie.

Niki Lauda fia

Sikeres üzletember is volt, miután visszavonult, saját légitársaságot alapított, a Mercedes ügyvezető elnöke lett, és a német RTL csatorna szakkommentátoraként tevékenykedett. Az ikonikus pilóta életéről még film is készült, a Hajsza a győzelemért című dráma James Hunttal való rivalizálását mutatta be. 2019-ben hetvenévesen hunyt el, hagyatékát pedig négy fia viszi tovább. Közülük a 39 éves Mathias lépett a nyomdokaiba, belőle is autóversenyző lett.

Édesapjához hasonlóan ő is egyre nagyobb sikereket ér el a versenyeken, 2002-ben a Formula Nissan 2000 sorozatban debütált. Pályafutása során eddig a 2017-es év volt a legeredményesebb számára, ekkor szerezte meg a Nemzetközi Automobil Szövetség bajnoki címét. A sport mellett nagyon fontos szerepet tölt be életében a családja, gyönyörű feleségével két fiúgyermeket nevelnek.

Képes összeállításunkban mutatjuk Niki Lauda 39 éves fia, Mathias fotóit.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük