Nicole Kidman és Tom Cruise házassága ezért romlott meg: szívszorító, mit érzett a színésznő
Nicole Kidman és Tom Cruise 1990-től 2001-ig alkottak egy párt.

nicole-kidman-tom-cruise-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy Nicole Kidman és Tom Cruise igazi hollywoodi álompárnak számítottak a ’90-es években. 11 esztendőn át tartó házasságuk során csak úgy ragyogtak a vörös szőnyeges eseményeken egymás oldalán. 

Bár látszólag úgy tűnt, megvesznek a másikért, a kapcsolatukban nem volt minden rendben. A színésznő egy idő után elnyomottnak érezte magát férje mellett.

Nicole Kidman elárulta, miért romlott meg a házasságuk

1990-et írtunk, amikor az akkor mindössze 21 esztendős Kidman megkaparintotta a Mint a villám című dráma női főszerepét. A filmben Tom Cruise volt a partnere, aki sármjával egyenesen megbabonázta a feltörekvő sztárt.

Nicole Kidman és Tom Cruise 1990-ben a Mint a villám című film forgatásán.
Nicole Kidman és Tom Cruise 1990-ben a Mint a villám című film forgatásán.
Fotó: Sunset Boulevard / Getty Images Hungary

- Egyből levett a lábamról. Őrült, szenvedélyes szerelmet éreztem iránta. És ahogy az lenni szokott az efféle elsöprő érzelmeknél, sutba dobtam minden tervemet arról, milyen életet szeretnék élni. Azt gondoltam, „felejts el mindent, ez lesz az.” Önként hagytam, hogy felemésszenek az érzéseim, rettenetesen vágytam arra például, hogy ő legyen a gyermekeim apja. Az sem érdekelt volna, ha nem vesz feleségül, ez volt minden, amit akartam - magyarázta a Vanity Fairnek 2002-ben.

A gyönyörű filmcsillag pontosan tudta, sokat kell tenni azért, hogy a romantika az igen kimondása után is megmaradjon. Állítása szerint mindketten igyekeztek fenntartani a tüzet, egy idő után mégis megromlott a viszonyuk. 

Ez a fotó házasságuk utolsó évében készült az Oscar-díjátadón. A színésznő arca sokat elárul.
Ez a fotó házasságuk utolsó évében készült az Oscar-díjátadón. A színésznő arca sokat elárul.
Fotó: Dan Callister / Getty Images Hungary

Ennek hátterében egy szívszorító dolog állt, Nicole Kidman egy idő után másodlagosnak érezte magát Cruise mellett. A nyilvánosság előtt mindenki csak a filmcsillag feleségeként emlegette, amitől az az érzés hatalmasodott el rajta, hogy ő mindössze egy csinos kiegészítőként funkcionál kedvese oldalán, ám a véleményére senki sem kíváncsi.

- Úgy éreztem, csak azért vagyok sztár, mert vele vagyok együtt. Elmentünk az Oscar-díj-átadóra, és azt gondoltam, csak azért van helyem ott, hogy őt támogassam. Munkának éreztem az egészet, mintha annyi lett volna a dolgom, hogy felvegyek egy szép ruhát, legyek csinos, de a számat tartsam csukva - ecsetelte a Marie Claire interjújában.

Végül 2001-ben nyújtották be a válókeresetet a bíróság felé kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. A procedúra nagyon hosszúra nyúlt, a párosnak hét teljes hónapig kellett várnia arra, amíg hivatalosan is kimondták, véget ért a házasságuk. Ekkor láttak napvilágot azok a fotók Kidmanről, amelyek azóta bejárták az internetet. A lesifotósok közvetlenül a papírok aláírása után kapták lencsevégre, amint felszabadultan lejtett örömtáncot az utcán.

Nicole Kidman ritkán látott lányai

Nicole Kidman 2005-ben ismerte meg Keith Urbant, akivel egymásba szerettek, majd egy évvel később összekötötték az életüket. A zenésszel később családot alapítottak, két lányt nevelnek, a 12 éves Sundayt és a tízéves Faithet.

Ezt is szeretjük