Ő játszotta a sármos Cattani felügyelőt A polipban: friss képen a 75 éves Michele Placido

Michele Placido először rendőrként dolgozott, majd színész lett belőle.

Michele Placido 2021-ben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A polip című maffiasorozatot 1984-ben kezdték vetíteni Olaszországban, a széria hazánkban is nagy siker lett. Az első négy évadban Corrado Cattani felügyelő áll a történet középpontjában,  aki az egész pályafutását és a magánéletét a szicíliai maffia elleni harcnak szenteli.

A jóképű felügyelőt Michele Placido olasz színész játszotta, aki idén májusban ünnepelhette 75. születésnapját.

Így fest napjainkban a 75 éves Michele Placido

A '70-es évek elején debütált a képernyőn, olyan filmekben játszott, mint a Gyorsított eljárás, Az olcsó regény vagy a Vad vágyak, azonban akkor vált igazán népszerűvé, amikor megkapta A polip főszerepét. A 75 éves sztár manapság szakállat visel általában, illetve a haját is megnövesztette kicsit.

GettyImages-1288430111
Fotó: Ernesto Ruscio / Getty Images Hungary

A színészkedés mellett a kamera másik oldala is vonzotta, 1990-ben jelent meg az első filmrendezése Pummarò címmel. A Hétköznapi hősök, a Bárhol is vagy, a Bűnügyi regény és a Halálos leshely is az ő rendezései. A L'ombra di Caravaggio című projektje ebben az évben jelenik meg a tervek szerint.

Ciao Maschio című műsorban készítettek vele egy nagy interjút, amelyben az életéről mesélt, írta meg az Ilsussidiario.net oldal. Mint kiderült, figyelmetlen gyerek volt az órákon, ám a tanára észrevette rajta, mennyire jó kiállása van.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Rávett arra, hogy kívülről tanuljak verseket, minden alkalommal, amikor az iskolai felügyelő belépett a termünkbe, belenyomták a kezembe az olasz zászlót, majd Pascoli sorait idéztem - magyarázta a színész, aki a verseket a mai napig szereti, és gyakran kérik fel eseményeken, hogy ő szavaljon.

Érdekesség, hogy miután elvégezte iskolai tanulmányait, rendőrnek ment, ám az ezredese egy rendezvényen szintén arra kérte, hogy ő mondja el a himnuszukat. Talán ezeknek az élményeinek is köszönhetően egyre jobban érdekelte a színészet, így tanfolyamokon vett részt, majd pályát váltott.

GettyImages-1288430050
Fotó: Ernesto Ruscio / Getty Images Hungary

Ami a magánéletét illeti, kétszer nősült, és öt gyermeke született. A 37 éves Federica Vincentit 2012-ben vette feleségül, bár 2017-ben a válásukról cikkeztek a lapok, még ma is együtt vannak.

- Katasztrófa vagyok a szerelemben. Volt olyan szerencsém, hogy egy rendkívüli édesanya nevelt fel, aki megtanított arra, hogy érzelmes legyek. (...) Szeretem a családot, öt gyermekem van, és büszke vagyok arra, hogy ilyen gyönyörűek - fogalmazta.

Feleségével 2020 nyarán.
Feleségével 2020 nyarán.
Fotó: Daniele Venturelli / Getty Images Hungary

- A feleségem, Federica értette meg velem, mi is az a szerelem, ez egy szentimentális oktatás volt, amely nem a szexről szólt: megértette velem, hogy még soha nem éltem nő mellett kellő tisztelettel és megfelelő érzéssel. Mindig a nők tanítanak meg bennünket igazán szeretni.

Emlékszel Elke nővérre A klinikából?

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Barbara Wussow.

60 éves lett A klinika Elke nővére: friss fotókon Barbara Wussow

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük