Patrick Duffy egy évre kiszállt a Dallasból: ez Bobby Ewing furcsa halálának oka

Patrick Duffy maga kérte, hogy írják ki a sorozatból, végül megbánta ezt a tettét.

patrick-duffy-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Dallas világszerte óriási népszerűségnek örvendett, emberek milliói követték nyomon a Ewing-család életét. Az Egyesült Államokban 1978 és 1991 között játszották a szériát, a rendszerváltás miatt hazánkban kicsit később, 1990 és 1997 között vetítette az epizódokat a Magyar Televízió, később az RTL Klub.

Sokak kedvence Bobby Ewing volt, akit Patrick Duffy formált meg. Mindenkit sokkolt, amikor a nyolcadik évad végén Katherine autójával Bobbynak és Pamelának hajtott. A férfi, hogy megmentse kedvesét, elé vetette magát, így végül őt ütötték csak el, Ewing végül a kórházban hunyt el.

Patrick Duffy ezért hagyta ott a Dallast

Duffy 2014-ben a The Huffington Postnak adott egy interjút, a beszélgetés során az újságíró felemlegette Bobby haláljelenetét, és elmondta, mennyire rosszul érintette, amikor kiírták a sztárt a sorozatból. Kíváncsi volt, hogy önszántából távozott-e akkor.

dallas
Fotó: CBS Photo Archive / Getty Images Hungary

- Igen, én akartam, hogy így legyen. Sosem akartam visszatérni a sorozatba, ezért is döntöttünk úgy Leonard Katzman íróval, hogy Bobby hősies módon fog távozni, megment egy emberi életet, majd meghal - magyarázta.

Bár a '90-es években több cikk megjelent arról, hogy azért hagyta ott a szériát, mert a szülei tragikus halála annyira lesokkolta, hogy szüksége volt némi szünetre. Ám ez egy téves infó, a valódi oka az volt, mert úgy érezte, megérett rá, hogy még nagyobb és fontosabb szerepeket szabjanak rá.

- Már hét éve csináltam a show-t, a szerződésem pedig pont ennyi évre szólt. Ez egyértelműen egy olyan sorozat, aminek több nagy sztárja volt, és úgy véltem, ha valaha is a széria eléri azt a népszerűségi szintet, akkor azt elhagyva az ember kaphat olyan lehetőséget, amelyben csak ő lenne a főszereplő. Úgy láttam, akkor jött el az én időm. Kiléptem a sorozatból, de nem jöttek be a számításaim, ez egy jellemző Patrick Duffy üzleti fiaskó volt - emlékezett vissza.

patrick duffy dallas
Fotó: Donaldson Collection / Getty Images Hungary

Egy év kihagyás után a forgatókönyvírók megkeresték, nem szeretne-e visszatérni, ő erre igent mondott. A készítők azért is szerették volna, ha visszatérne, mert rengeteg rajongó bombázta őket levelekkel, másrészt a nézettségi adatok is sokat romlottak, miután kiszállt.

Bobby karakterét egy elég érdekes csavarral hozták vissza, Pamela a kilencedik évad végén egyszer csak felébredt az álmából, majd belépett a fürdőszobába, ahol éppen Ewing zuhanyozott. 

Így fest napjainkban Lucy a Dallasból

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott a Dallas sztárja, Charlene Tilton a sorozat óta.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük