Az élőholt Michael Jackson a gödör mélyén

Durva képekkel

A pop királya állítólag súlyos beteg, de idén nyáron újra a színpadra áll. Vajon sikerül neki a visszatérés?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Michael Jackson tavaly augusztus végén ünnepelte ötvenedik születésnapját. A Sony ez alkalomból piacra dobta a King of Pop című válogatáslemezt, amelynek különlegessége az volt, hogy országonként a rajongók szavazhatták meg, mely dalok kerüljenek rá az albumra.

2006. december 30.: James Brown temetésén

Ám sajnos már az ebből befolyó pénz sem sokat segített az anyagi csőd szélére került énekesen.

2006-ban érkeztek ugyanis először olyan hírek, amelyek arról számoltak be, hogy Michael Jackson több tíz millió dolláros összegekkel tartozik fűnek-fának. Pedig egy évvel korábban még úgy tűnt, hogy a megtört sztár élete talán végre rendeződik.

2005-ben ugyanis második alkalommal vádolták meg a zenészt pedofíliával, ám májusban az összes ellene felhozott vádpontban felmentette a bíróság. A stressz azonban annyira megviselte, hogy az elhúzódó és megalázó pereskedés alatt súlyos gyógyszerfüggő lett.

Sarokba szorítva

A tárgyalás után a Perzsa-öbölben található Bahreinbe utazott, ahol elfogadta pártfogója, Abdullah sejk bőkezű anyagi segítségét, majd üresen hagyva a neki épített stúdiót, szó nélkül lelépett a pénzzel.

Közben egyre több kártérítési pert akasztottak a nyakába. Egyik alkalommal például ügyvédei már arra kényszerültek, hogy a bírónak könyörögjenek azért, hogy ne sújtsa ügyfelüket újabb több milliós pénzbírsággal. A felhalmozott adósságok elől természetesen még Jacko sem menekülhetett el.

2008 nyara: Michael Jackson tolószékben

Mivel hitelezőinek képtelen volt visszafizetni a Neverland nevezetű birtokát terhelő 24 millió dollárt, tavaly tavasszal nyilvános árverésre bocsátották a telket. De nemcsak az ingatlan és az épületek, hanem szinte minden mozdítható tárgy kalapács alatt végezte, többek között a bútorok, a játékszerek, nem beszélve a méregdrága mini-vidámparkról, híres hullámvasútjaival együtt.

Visszatér?

Michael Jackson üstökösszerű visszatérését ekkor sokan rebesgették. Szállingóztak a hírek az évek óta várt új szólólemezről is, melynek készítése miatt állítólag még saját gyermekeit is kitiltotta a stúdióból. Magánéletének meglepő alakulása is nagy vihart kavart, a National Enquirer állítása szerint ugyanis birtokukba kerültek olyan hivatalos dokumentumok, melyek azt igazolják, hogy Jacko titokban feleségül vette csemetéinek dadusát, Grace Rwaramot.

2008 nyara: a pop szétplasztikázott királya

A hírt nem erősítették meg, és a popsztár elfogadta bátyja, Tito meghívását, hogy költözzön Londonba. Angliában ráadásul a családi fészek jótékony hatása mellett anyagi gondjait is enyhítheti, hiszen az AEG Live iroda egy millió dollárt fizet neki egy-egy koncertért, ahol a Thriller című kultikus albumát és más slágereit kellene elénekelnie.

2009. július 8.: Jacko újra a színpadon

A londoni fellépéssorozatról már több mint egy évvel ezelőtt érkeztek hírek. Néhány nappal ezelőtt Jacko egy hivatalos sajtótájékoztató keretében tájékoztatta a világot, hogy július 8-tól kezdődően a londoni O2 arénában tíz koncertet ad, és Angliában ezek után sosem áll színpadra többet! A rajongók világszerte nagy örömmel fogadták a bejelentést, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy egészségügyi állapotáról az elmúlt hónapokban aggasztó hírek láttak napvilágot.

2009 januárja: a rejtőzködő Jacko

Jacko jó ideje feltűnően kerüli a nyilvános szerepléseket, de mestere, James Brown temetésére azért ellátogatott Amerikába. Tavaly Christian Audigier divattervező ötvenedik születésnapi buliján is megjelent, de énekelni nem mert. Állapota már akkor is sokkolta a sztárvendégeket, ám a nyáron már tolószékben ülve kapták lencsevégre a lesifotósok egy könyvesboltban.

Jacko súlyos beteg

Idén januárban Ian Halperin oknyomozó riporter tette közzé megdöbbentő felfedezéseit, miszerint a popsztárnak állítólagos tüdőtágulata miatt sürgősen tüdőátültetésre van szüksége, amit viszont nem biztos, hogy legyengült szervezete kibírna. Halperin állítása szerint Jacko már beszélni is alig tud, belső vérzések kínozzák, és a bal szemére szinte teljesen megvakult.

2009 februárja: a megfertőződött popsztár

Februárban Jacksont több alkalommal is látták feltűnni egy Beverly Hills-i klinikán, mivel egy korábbi helyreállító orrplasztikai műtét közben megfertőződött egy kifejezetten veszélyes húsevő baktériummal. A bakteriális fertőzés időközben elterjedt az egész testén, és ez okozza rémisztő tüneteit: Jacko bőre szinte lángol, egész testét vöröslő foltok tarkítják. A kezelés nehéz, mivel a fertőzés nem reagál a klasszikus antibiotikumokra, az orvosok ezért intravénásan kezelik.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A nyári londoni This Is It elnevezésű koncertsorozat a fentiek tükrében tehát biztosan tartogat néhány meglepetést a rajongók számára. Ha Jacko össze tudja szedni magát annyira, hogy elkápráztassa közönségét, akkor 2009 egyik nagy visszatérése lehet az övé, ha azonban kudarcot vall a színpadon, akkor könnyen lehet, hogy karrierjének örökre befellegzett.

Ezt is szeretjük