A legnagyobb sztár-csődök
Luxusboltból koldusbotra
Lássuk most azoknak az egykor dúsgazdag sztároknak a történetét, akik felelőtlenül elszórták vagyonukat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

MC Hammer

A rapper a ’90-es évek elejének egyik legnagyobb sztárja volt. Slágereit ronggyá játszották, második albuma 10 millió példányszám fölött kelt el, 21 hétig vezette az amerikai slágerlistát. Hatalmasat kaszált: mintegy 33 millió dolláros vagyont halmozott fel.

A sztereotípiának megfelelően élte fel a pénzt: óriási villát építtetett, 17 luxusautó állt a garázsában, saját stúdió és színház volt rezidenciájában, és a kiegészítő berendezések is pazarlóak voltak.

Csak márványpadlóra 2 millió dollárt költött! Óriási partikat rendezett, bérelt Boeing 727-essel járt, több mint 200 fős turnészemélyzete milliókat emésztett fel. A pénz pillanatok alatt elszállt: öt éven belül csődbe jutott. Pazarlása szállóigévé vált, a tisztes polgári életbe visszavonult rapper most tiszteletesként celebrál sztáresküvőket.

Mike Tyson

Iron Mike volt talán a legjobb nehézsúlyú bokszoló Muhammad Ali óta: gyors, pontos, és megszállott dühvel küzdött. Címmeccsei tízmilliókat hoztak, de vére újabb és újabb botrányokba hajtotta.

A brooklyni gettóban felnőtt Tyson gyerekkora nem volt épp ideális: 13 éves koráig már 38 alkalommal tartóztatták le. Nevelőintézetbe került, itt szúrták ki, hogy őstehetség. Bűnözői élet helyett fényes karrier várta.

A boksztörténet legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka lett 1986-ban, sorra aratta a győzelmeket, és minden létező profi címet begyűjtött három éven belül. A felhők a ’90-es évek elején kezdtek gyülekezni: elvált feleségétől, kiütéses vereséget szenvedett, majd letartóztatták Rhode Island szépének megerőszakolásáért.

Elítélték, és az esküdtszék három évre börtönbe küldte. Visszatérése botrányosra sikerült: leharapott ellenfele füléből egy darabot. Milliós pénzbüntetésre ítélték és eltiltották. 2003-ra csődbe jutott. 300 millió dolláros vagyonát szórta el.

- Az egész életem kudarc volt. Csődtömeg vagyok, rettenetesen szégyellem magam – nyilatkozta egy magazinnak.

Michael Jackson

A pazarlás koronázott királya mindenképpen Jacko: a legnagyobb világsztár volt, hatalmas pop-birodalmat épített ki, majd zenei bukásai, gyerekmolesztálási ügyei, és eszelős költekezése a padlóra küldték.

A gyereksztárként hírnevet szerzett Jacko a ’80-as évek zenei királya lett: döbbenetes albumeladásokat produkált, a világcégek sorba álltak, hogy termékeiket reklámozza, tízmilliók rajongtak érte. Hóbortjairól már ekkor is cikkeztek, de óriási vagyonát ez nem érintette.

A legmagasabbról lehet a legnagyobbat bukni: 1993-ban a 13 éves Jordan Chandler beperelte molesztálásért. Peren kívül megegyeztek, 20 millió dollár körüli fájdalomdíjban.

Turnéi hatalmas költséggel jártak, új lemezei nem hozták vissza a promócióra fordított vagyont. Mint a róla forgatott dokumentumfilm bemutatta, akár órák alatt el tudott szórni hatmillió dollárt.

Újabb gyerekmolesztálási ügybe keveredett, és bár felmentették, karrierje romokban hever. Álom-ingatlanát, Neverlandet kényszerárverésre bocsáthatják, tartozása 270 millió dollárra rúg.

George Best

A zsenit és az őrültet egy hajszál választja el egymástól, és ez igaz volt az északír futballista esetében is. Káprázatos játékos volt: elnyerte a legjobb európai futballistának ítélt Aranylabdát, a klubfoci csúcsára jutott a Manchester Uniteddel.

A popsztárok életét élte: rajongói követték mindenhová, dúskált nőkben és alkoholban. Szerencsejáték- és alkoholfüggő lett, éjszakai mulatókat nyitott, majd csődbe is vitte őket. Visszavonulása után a börtönt is megjárta ittas vezetésért.

A velünk élő nárcizmus - Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Démonai a halálba rángatták: májátültetése után is tovább ivott. Utolsó kérése az volt, hogy egy lap címlapfotót közöljön róla halálos ágyán, ezekkel a szavakkal: Ne halj meg úgy, mint én.

Ezt is szeretjük