Popsztárból rab: Boy George leépülésének sokkoló története
Slágerek, drogok, bulik és perverziók: Boy George hamar kiégett, és a mélypontra jutott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kezdetek

Boy George eredetileg George Alan O'Dowd néven látta meg a napvilágot 1961. június 14-én Londonban. Tinédzserkorában a glam rock gyakorolta rá a legnagyobb hatást, elsősorban a T-Rex együttes és David Bowie.


A fiatal George már a hetvenes évek végén nagy hírnévre tett szert a londoni klubokban és éjszakai életben, amit leginkább extravagáns stílusának köszönhetett. Karrierjének is szokatlan külseje adta meg a kezdő lökést.

Az énekes androgün megjelenése keltette fel ugyanis Malcolm McLaren zenei producer figyelmét, aki felkérte, hogy lépjen fel a Bow Wow Wow nevű együttessel. George örömmel csatlakozott, de nem sokkal később Mikey Craig basszusgitárossal saját bandát alapított, amely elsőként az In Praise Of Lemmings nevet kapta. Ezek után Jon Moss dobos és Roy Hay gitáros csatlakozott hozzájuk, és ezzel megszületett a Culture Club.

Azonnal a csúcson

Habár pillanatok alatt a csúcsra jutottak, indulásuk korántsem volt nehézségektől mentes. A nyolcvanas évek hajnalán elküldtek néhány demót az EMI-nak, de a neves kiadó visszadobta azokat. Az együttest végül a Virgin Records szerződtette, 1982-ben pedig már piacra is dobták a Culture Club első albumát Kissing To Be Clever címmel.

A lemez hatalmasat durrant világszerte, mindenki imádta, köszönhetően az olyan slágereknek, mint a Do You Really Want To Hurt Me, a Time (Clock Of The Heart) vagy az I'll Tumble 4 Ya.


A banda ráadásul poptörténelmet írt, hiszen a Beatles óta nekik sikerült először debütáló albumuk három dalával is egyszerre felkerülni a brit toplisták élére. Akkor még úgy látszott, hogy a sikersztori nem akar véget érni. A Culture Club második, 1983-as Colour By Numbers című lemeze is tarolt, amelyen olyan örökzöld is helyet kapott, mint a Karma Chameleon. Ekkor az egész világ Culture Club-lázban égett, nem volt diszkó, ahol ne csendültek volna fel az együttes pop és soul stílust bátran ötvöző, fülbemászó dallamai.

Lefelé a lejtőn

Az elképesztő sikerek ellenére a következő két albumuk már nem szerepelt olyan jól, mint ahogyan várták. Ebben közrejátszott George elhatalmasodó heroinfüggősége, arról nem is beszélve, hogy a féktelen és züllött életmód két közeli barátjuk életébe is került, akik heroin-, illetve methadon-túladagolásba haltak bele.
Boy George ezek után szólókarrierbe kezdett, de képtelen volt megszabadulni heroin- és gyógyszerfüggőségétől.


Ennek ellenére számos slágert hozott össze, ám egyedül már nem tudta megismételni a Culture Club zajos sikereit. Botrányos züllöttsége egyre inkább meglátszott külsején, a popsztár ugyanis szörnyen elhízott és leépült, mostani külsejét látva pedig már rá sem lehet ismerni az egykori hírességre.

Rács mögött

Arról nem is beszélve, hogy a törvénnyel is lépten-nyomon összeütközésbe került. Először a hetvenes években tartóztatták le marihuána-birtoklás miatt, 1986-ban pedig heroinnal bukott le. Az igazi vadulás pedig csak az ezredforduló után kezdődött. 2005-ben ugyanis George kihívta a zsarukat manhattani otthonába, mivel azt hitte, betörők vannak a lakásában. A helyszínre érkező rendőrök azonban betörőket nem, csak tetemes mennyiségű kokaint találtak nála! Ezért öt nap közmunkára ítélték, és ezer dollár bírságot kellett fizetnie.


A koronát tavaly tette fel kínos bűnügyeire, amikor egy Audun Carlsen nevű norvég férfiprostituáltat tartott fogva. A buli durva kokainozással kezdődött, majd a bevadult George kíméletlenül a falhoz bilincselte Carlsent, majd egy fémlánccal brutálisan el is verte, miután a szerencsétlen megpróbált elszökni.

Vizeletből kimutatható drogok

A DrogKontrol 10 teszt egy egyszerű egylépéses otthoni gyorsteszt, mely 10 fajta drog gyors, kvalitatív kimutatására alkalmas.

Még több információt itt találsz.

Promóció

A bíróság nem volt elnéző: 15 hónap börtönbüntetésre ítélte, George pedig jelenleg is az Edmunds Hill büntetés-végrehajtó intézet vendégszeretetét élvezi.

Ezt is szeretjük