Mintha Schumacher ráérzett volna síbalesetére: ezt mondta nem sokkal feleségének a tragédia előtt

Ma mutatta be a Netflix az új Schumacher-dokumentumfilmet.

GettyImages-97631163
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeptember 15-én jelent meg a Netflixen a Schumacher című dokumentumfilm, amely Michael Schumacher életét mutatja be, nemcsak a karrierjébe, hanem a gyerekkorába is bepillantást nyerhettünk, régi, még sosem látott felvételek jelentek meg róla, de a személyiségéről is egy sokkal árnyaltabb képet kaphattunk. 

A rajongók már tűkön ülve várták a közel kétórás alkotást, amelyben a hétszeres világbajnok pilóta felesége, édesapja és gyermekei mellett régi kollégái és barátai, például Jean Todt, Damon Hill, Mika Häkkinen, David Coulthard, Mark Webber és Sebastian Vettel is megszólaltak. A dokumentumfilm legszívszorítóbb pillanata a síbalesetéről és a Schumacher család jelenlegi hétköznapjairól szóló rész volt. Felesége, Corinna könnyeivel küzdve mesélt a Netflix-alkotásban.

Michael Schumacher mintha ráérzett volna a síbalesetére

2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben. Több életmentő műtéten átesett, majd mesterséges kómában tartották. 2014 júniusában jelentették be, hogy felébredt a kómából, ahol elhagyhatta a kórházat, manapság svájci otthonában ápolják, de az egészségi állapotáról nem lehet sokat tudni, olykor az orvosok vagy nővérek kottyintanak el pár információt, 2020 júniusában kiderült, hogy csontritkulásban szenved. Jean Todt, a Ferrari egykori csapatkapitánya pedig többször nyilatkozta az elmúlt években, hogy a barátja küzd azért, hogy jobban legyen.

GettyImages-72782805
Fotó: Handout / Getty Images Hungary

A dokumentumfilmben Corinna könnyeivel küzdve idézte fel a balesetet megelőző időszakot. Érdekes dolgot árult el, mintha a sportoló előre megérezte volna a bajt, ezért azt tanácsolta feleségének, inkább utazzanak át Franciaországból egy melegebb helyre. Sajnos végül nem ez a forgatókönyv valósult meg.

- Már Méribelben voltunk, és nem sokkal a balesete előtt azt mondta, hogy nem túl jó a pálya állapota, átrepülhetnénk inkább Dubajba ejtőernyőzni - emlékezett vissza.

A család élete ezután 180 fokos fordulatot vett, Corinna a mai napig kitart férje mellett, gyerekeik, a 24 éves Gina-Maria és a 22 esztendős Mick is mindenben segítenek, amiben csak tudnak.

- Sosem okoltam Istent a történtek miatt, egyszerűen csak balszerencsénk volt, és ennél nagyobb balszerencsénk nem is lehetett volna. De mégis nagyon rosszul esik, amikor azt mondogatják, hogy miért pont Michaellel és velünk történt ez? Pedig ez másokkal is megtörténik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A feleség a nyilatkozatában nem merült bele a részletekbe, azonban a szavaiból kiderül, hogy Michaellel az élet nagyon más, mint régen.

- Természetesen nem telik el úgy nap, hogy ne hiányozna Michael, és nemcsak nekem, hanem a gyerekeknek, a családnak, az édesapjának és azoknak, akik ismerték. Mindenkinek hiányzik.

Itt van velünk, máshogy, de itt van! Ez sok erőt ad mindnyájunknak.

- Együtt vagyunk, együtt élünk az otthonunkban, kezeléseket kap, mindent megteszünk azért, hogy jobban legyen, hogy jól érezze magát, és érezze a család egységét és erejét. Bárhogy is alakul, mindent megteszek érte. Mindent megteszünk. 

Igyekszünk olyan családi életet élni, amit Michael mindig szeretett, és amit a mai napig is szeret.Mindig azt mondta, hogy nem véletlenül hívják ezt magánéletnek.

Michael mindig védelmezett minket, most pedig mi védelmezzük őt.

Nekem nagyon fontos, hogy most is élvezhesse a magánéletét, amennyire ez lehetséges - tette hozzá Corinna.

Fia, Mick is, aki 2021 óta már a Formula-1-ben versenyez a Haas csapat színeiben, megható dolgokat mondott édesapjáról. Elárulta, ő az első számú példaképe, minden álma, hogy rá hasonlítson. Rengeteg gyönyörű emléket őriz róla, sokat jártak kiskorában együtt gokartozni és lovagolni. Nagyon boldog volt vele a gyerekkora. Lánya, Gina-Maria pedig azt ecsetelte, hogy amikor édesapjuk hazaérkezett egy-egy futamról, az volt az első dolga, hogy velük játszott órákon át. Persze ők nem vették észre az apjukon, de szerinte nyilvánvaló volt, hogy Schumi fáradt volt, de számára mindig is a család volt az első.

- Persze értelemszerűen a balesete óta azok az élmények és pillanatok, amiket mások megoszthatnak a szüleikkel, már nincsenek meg, csak ritkábban. Szerintem ez kicsit igazságtalan. Azt hiszem, apa és én most már még jobban megértenénk egymást, mivel egy nyelvet beszélünk, az autósport nyelvét. Sokkal több közös témánk lenne, általában ez jár a fejemben, gyakran gondolok erre. Sokszor eszembe jut, hogy milyen jó lenne, nagyon örülnék neki, bármit megadnék érte, ha ez megtörténhetne - mesélte Mick szomorúan.

Michael Schumacher és Corinna esküvői fotója

Képes összeállításunkban megnézheted Michael Schumacher és Corinna közös, szép pillanatait.

Ezt is szeretjük