Michael Schumacher régi győzelméről nosztalgiázott barátjával: Jean Todt ezeket kotyogta ki a Forma-1 pilótájáról

Jean Todt rendszeresen meglátogatja Michael Schumachert svájci birtokán.

schumacher-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Michael Schumacher élete gyökeresen megváltozott a 2013-as decemberi síbalesete óta, a Forma-1 legendás pilótáján több életmentő műtétet hajtottak végre, hónapokig kómában volt, majd 2014 júniusában közölték, a hétszeres világbajnok felébredt.

Rajongók milliói drukkolnak neki, hogy épüljön fel, azonban az állapotáról a családja nem közöl semmit, a barátai és az orvosok szoktak a lapoknak néha nyilatkozni, ezekből lehet következtetni arra, milyen állapotban is lehet jelenleg az 52 éves sportoló. Tavaly nyáron kiderült, csontritkulásban és izomsorvadásban szenved, őssejtkezelést kapott, hogy regenerálják az idegrendszerét. Jean Todt, a Ferrari csapat egykori vezetője a Schumacher család jó barátja, így az elmúlt években talán ő mesélt a legtöbbet Schumiról, legutóbb a Frankfurter Allgemeine Zeitung lapnak nyilatkozott.

Jean Todt Michael Schumacherről nyilatkozott

Jean Todt szinte mindig megkapja az újságíróktól azt a kérdést, mit tud a sportoló állapotáról, erre a kérdésre így felelt legutóbb.

Michael Schumacher és Jean Todt a 2000-es japán nagydíjon.
Michael Schumacher és Jean Todt a 2000-es japán nagydíjon.
Fotó: Mark Thompson / Getty Images Hungary

- Ez egy igen személyes téma. Michael 2013. december 29-én nagyon súlyos síbalesetet szenvedett, amely fogyatékosságot eredményezett nála, de erről már mindenki tud. Több mint hét éven át családjával küzdött a felépüléséért. A legfontosabb az, hogy még mindig harcol - mondta, tiszteletben tartva a család kérését, hogy egyéb részleteket nem árul el a sztár hogylétéről.

Arról sem volt hajlandó nyilatkozni, van-e bármi előrehaladás a gyógyulásában. Azt viszont megosztotta, hogy mindig meglátogatja Schumit a svájci otthonában.

- Egy hónapban kétszer találkozunk, néha együtt nézzük a Forma-1-futamokat. Pár héttel ezelőtt újra megnéztük azt a futamát, amit 2000-ben megnyert Suzukában - mesélte a közös, nosztalgiázós élményüket.

GettyImages-52933153
Fotó: Andreas Rentz / Getty Images Hungary

A 2000-es év a sportoló karrierjében igazi mérföldkőnek számított, ugyanis 1995 óta nem nyert világbajnoki címet, ám abban az évben háromszoros világbajnok lett. Utána indult be igazán a szerencséje, 2004-ig megvédte ezt a címét. Legelőször az 1994-es évadban lett a legjobb az összes pilóta közül.

A suzukai japán nagydíj volt az évad utolsó előtti futama, az utolsó bajnokságot Malajziában rendezték meg, amin szintén győzelmet aratott, végül 108 ponttal lett a legjobb. A Ferrari számára is hatalmas ünnep volt ez, ugyanis előtte 1979-ben nyert a versenyzőjük világbajnokságot. A sportoló az első két címét a Benetton csapattal szerezte meg.

Michael Schumacher lánya a nyáron férjhez megy

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű nővé érett Schumacher egy szem lánya.

Ezt is szeretjük