"Schumacher rajongóinak erről muszáj tudniuk" - Így nyilatkozott a Forma-1 legendájáról Jean Todt

Jean Todt elmondta, hogy van most Michael Schumacher.

Michael Schumacher hogy van most
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Michael Schumacherért egy világ aggódik évek óta, a Forma-1 hétszeres világbajnoka még 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, ami után több életmentő műtéten átesett. Évekig svájci otthonukban ápolták, ám átköltözött a család Mallorcára, jelenleg ott részesül orvosi ellátásban a világklasszis.

Állapotáról nincs túl sok információ, csak egy-egy elejtett mondatból lehet következtetni, hogyan élheti mindennapjait, Jean Todt a Bild lapnak nyilatkozott Schumiról ezen a héten.

Hogy van most Michael Schumacher?

A Ferrari volt csapatvezérétől rendszeresen érdeklődnek az emberek a sportoló állapotáról, ugyanis Todt azon kevés emberek közé tartozik, akinek Schumacher felesége, Corinna megengedte, hogy meglátogassa őket. 

GettyImages-51235265
Fotó: Mark Thompson / Getty Images Hungary

- Boldoggá tesz, hogy a rajongók ennyit gondolnak rá, és nem csak Németországban van ez. Annyira sok mindent kérdeznek tőlem Schumacherről. A rajongóinak muszáj tudniuk arról, hogy a legjobb kezekben van. A lehető legjobb állapotban van, és olyan emberek veszik körül, akik szeretik őt - nyilatkozott pozitívan jó barátjáról.

Hozzátette, amíg él, biztosan látogatni fogja Schumit, változó, milyen sűrűségben teszi ezt meg: van olyan hét, amikor három alkalommal is jár nála, máskor viszont egy hónapig sem látja őt. Előfordul, hogy együtt nézik a futamokat. A többi családtaggal is szoros kapcsolatot ápol, amiben csak tud, segít nekik.

Corinna utoljára júliusban törte meg a csendet férje állapotáról, amikor a sportoló nevében átvette az Észak-Rajna-Vesztfália állami díjat. Ahogy a Netflix dokumentumfilmjében, itt is elárulta, hogy mindnyájuknak hiányzik a pilóta, ám továbbra is itt van köztük Schumacher, másképp, de itt van, és ez erőt ad nekik.

Jean Todt a Schumacher család egyik legfőbb bizalmasa.
Jean Todt a Schumacher család egyik legfőbb bizalmasa.
Fotó: Andreas Rentz / Getty Images Hungary

Az elmúlt években orvosok is megszólaltak a Forma-1 sztárjáról, Erich Riederer idegsebész szerint Schumi vegetatív állapotban lehet, tehát ébren van, de reagálásra nem képes. 2020-ban Philippe Menasche sebész azt állította, hogy őssejtkezelést hajtanak végre nála, hogy jobban legyen, míg Nicola Acciari idegsebész bevallotta, csontritkulásban szenved.

Schumacher és Diana hercegnő közös fotója

Képes összeállításunkban megnézheted, Schumacheren kívül Diana hercegnőnek kikkel volt még szerencséje találkozni. Sajnos a listánkra nem fért fel mindenki, hiszen az előkelőség a hivatalos teendői során rengeteg más híres embert megismert.

Diana hercegnő és Michael Schumacher közös fotója: ritkán látott felvétel került elő róluk

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük