"Schumacher rajongóinak erről muszáj tudniuk" - Így nyilatkozott a Forma-1 legendájáról Jean Todt
Jean Todt elmondta, hogy van most Michael Schumacher.

schumacher-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael Schumacherért egy világ aggódik évek óta, a Forma-1 hétszeres világbajnoka még 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, ami után több életmentő műtéten átesett. Évekig svájci otthonukban ápolták, ám átköltözött a család Mallorcára, jelenleg ott részesül orvosi ellátásban a világklasszis.

Állapotáról nincs túl sok információ, csak egy-egy elejtett mondatból lehet következtetni, hogyan élheti mindennapjait, Jean Todt a Bild lapnak nyilatkozott Schumiról ezen a héten.

Hogy van most Michael Schumacher?

A Ferrari volt csapatvezérétől rendszeresen érdeklődnek az emberek a sportoló állapotáról, ugyanis Todt azon kevés emberek közé tartozik, akinek Schumacher felesége, Corinna megengedte, hogy meglátogassa őket. 

GettyImages-51235265
Fotó: Mark Thompson / Getty Images Hungary

- Boldoggá tesz, hogy a rajongók ennyit gondolnak rá, és nem csak Németországban van ez. Annyira sok mindent kérdeznek tőlem Schumacherről. A rajongóinak muszáj tudniuk arról, hogy a legjobb kezekben van. A lehető legjobb állapotban van, és olyan emberek veszik körül, akik szeretik őt - nyilatkozott pozitívan jó barátjáról.

Hozzátette, amíg él, biztosan látogatni fogja Schumit, változó, milyen sűrűségben teszi ezt meg: van olyan hét, amikor három alkalommal is jár nála, máskor viszont egy hónapig sem látja őt. Előfordul, hogy együtt nézik a futamokat. A többi családtaggal is szoros kapcsolatot ápol, amiben csak tud, segít nekik.

Corinna utoljára júliusban törte meg a csendet férje állapotáról, amikor a sportoló nevében átvette az Észak-Rajna-Vesztfália állami díjat. Ahogy a Netflix dokumentumfilmjében, itt is elárulta, hogy mindnyájuknak hiányzik a pilóta, ám továbbra is itt van köztük Schumacher, másképp, de itt van, és ez erőt ad nekik.

Jean Todt a Schumacher család egyik legfőbb bizalmasa.
Jean Todt a Schumacher család egyik legfőbb bizalmasa.
Fotó: Andreas Rentz / Getty Images Hungary

Az elmúlt években orvosok is megszólaltak a Forma-1 sztárjáról, Erich Riederer idegsebész szerint Schumi vegetatív állapotban lehet, tehát ébren van, de reagálásra nem képes. 2020-ban Philippe Menasche sebész azt állította, hogy őssejtkezelést hajtanak végre nála, hogy jobban legyen, míg Nicola Acciari idegsebész bevallotta, csontritkulásban szenved.

Schumacher és Diana hercegnő közös fotója

Képes összeállításunkban megnézheted, Schumacheren kívül Diana hercegnőnek kikkel volt még szerencséje találkozni. Sajnos a listánkra nem fért fel mindenki, hiszen az előkelőség a hivatalos teendői során rengeteg más híres embert megismert.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük