Meghant új könyve miatt támadják: a brit tévés szemérmetlen manipulátornak nevezte a hercegnét
Meghan hercegnét Piers Morgan kritizálta a legjobban.

meghan cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meghan hercegné első gyerekkönyve, a The Bench - magyarra fordítva A pad - június 8-án jelenik meg a Penguin Random House kiadásában. Még 2019-ben, apák napjára írt egy verset Harry hercegnek, végül ez az alkotás adta meg a kezdő lökést, hogy egy teljes könyvet szenteljen, ami az édesapák és gyermekeik kapcsolatáról szól.

A hercegné rajongói alig várják, hogy beszerezhessék a kiadványt, azonban nem mindenkit nyűgözött le a nagy bejelentésével. Legnagyobb kritikusa, Piers Morgan újságíró és tévés személyiség a The Daily Mail lapban jelentette meg véleménycikkét. Nem finomkodott a szavakkal.

Meghan hercegné gyerekkönyve kicsapta a biztosítékot

Morgan szerint Meghan legújabb húzása egyáltalán nem hiteles, hiszen a The Bench az édesapák és gyermekeik kapcsolatáról szól. Véleménycikkében kifejtette, hogy az egykori színésznő nem ápol jó kapcsolatot az apjával, emellett úgy véli, Harryt is Károly herceg ellen fordította.

Harry herceg és a kis Archie adta az ihletet Meghannak, hogy megírja a gyerekkönyvét.
Harry herceg és a kis Archie adta az ihletet Meghannak, hogy megírja a gyerekkönyvét.
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

- Annak ellenére, hogy Ms. Markle látszólag korlátlanul szomjazott a figyelemfelkeltő képmutatás elkövetésére, ez a paródián túlmutatónak tűnt. De igaz volt. Hangosan felnevettem, amikor a hír az önkívületi állapotban lévő kiadóján keresztül robbant be, és még hangosabban, amikor elolvastam a bejelentést kísérő, sokszoros nyilatkozatokat - fogalmazta.

Meghan a közleményében hangsúlyozta, számára fontos volt, hogy bemutassa az apa és a gyermek közti köteléket, és reméli, akik olvassák, hozzá hasonlóan ugyanúgy át tudják élni a történetet. Morgan erre felemlegette a hercegné és Thomas Markle megromlott kapcsolatát.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Nehogy elfelejtsük, Markle asszony könyörtelenül elutasította apját, Thomast, és nem hajlandó szóba állni vele annak ellenére, hogy ma már csak 70 mérföldre laknak egymástól. Állítólag minden más Markle-t is megtagadott, senkit sem hívtak meg az esküvőjére. (...) A hazugságokkal teli Oprah-nyavalygásában Thomasról is inkább ridegen, dühösen és irritációt érezve beszélt ahelyett, hogy melegség, öröm és biztonság öntötte volna el a szívét.

Piers Morgan Meghan egyik első számú kritikusa.
Piers Morgan Meghan egyik első számú kritikusa.
Fotó: Joras / Getty Images Hungary

Sussex hercegével sem volt túl kedves.

- Harry ugyanabban az interjúban szemétnek állította be az apját, Károly herceget, és annyit bökött ki, hogy apu nem vette fel neki a telefont, vagy nem adott neki több készpénzt. Úgy hangzott, mintha valami rászoruló, elkényeztetett kölyök, tinédzser lenne, nem pedig egy 36 éves, milliomos lábtörlő, aki szembe köpte a családját, az országát és a kötelességét, mert a hűvösen irányító és ambiciózus felesége ezt akarta. Megbocsáthatatlanul pont akkor tette ezt, amikor Károly kétségbeesetten aggódott az apja, Fülöp herceg miatt, aki súlyos betegségével feküdt a kórházban, és később meg is halt.

Szót ejtett arról is, hogy a királyi családról mennyi kellemetlen dolgot meséltek el Oprah-nak, gondolt itt a rasszista vádakra.

- Az igazság az, hogy csak egy cinikus, szemérmetlen manipulátor szándéka lehet, hogy tönkretegye a királyi család képét szerte a világon, miközben szégyenteljes módon begyűjti a pénzt az áldozatjátékos bohóckodásaival, és szerencsétlen férjét is magával rántja erre az útra. (...) Meghan továbbra is cinikusan kihasználja a hercegné címét, mert tudja, hogy csak emiatt fizet valaki hatalmas összegeket azért, hogy a Netflix dokumentumfilmjeiben, a Spotify podcastjaiban vagy a gyermekkönyvekben a jámbor, heccelő zagyvaságait terjessze.

 Szerinte, ha tényleg szívügye lenne Meghannak az apa és a gyermeke közti kapcsolat, már rég elvitte volna Harryt és Archie-t, hogy bemutassa őket Thomas Markle-nek. Emellett sosem vállalta volna el az Oprah-interjút, amelyben a herceg számos kellemetlen mondatot állított a saját apjáról.

Nem Piers Morgan volt az egyetlen kritikusa, több királyicsalád-szakértő rámutatott, mennyire képmutató az, amit Meghan csinál, írta meg a The Daily Mail egy másik cikkében. Penny Junor életrajzíró szerint furcsa volt a témaválasztás. Richard Fitzwilliams is azt kritizálta, hogy a hercegné és apja között mára nincs semmi kapcsolat. Karl Stevanovic, az ausztrál Today Show műsorvezetője pedig szimplán röhögőgörcsben tört ki, amikor bejelentette élő adásban, hogy megjelenik a debütáló könyv.

Itt lakik Harry és Meghan

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű Harry herceg és Meghan hercegné otthona.

Ezt is szeretjük