Kiderült, Erzsébet királynő mit gondol arról, hogy Meghan nem lesz ott Fülöp herceg temetésén
Erzsébet királynő megérti, Meghan miért nem vesz részt Fülöp herceg temetésén.

erzsébet-és-meghan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fülöp herceg április 9-ei halála az egész világot megrendítette, rengetegen fejezték ki részvétüket a királyi család felé. A temetést április 17-én, magyar idő szerint 16 órakor tartják. Az eseményen a világjárványra való tekintettel mindössze 30 fő vehet részt.

A hétvégén derült ki, hogy az Egyesült Államokban élő sussexi házaspár közül csak Harry herceg vesz részt a szertartáson, az állapotos Meghan hercegné viszont nem, az orvosa tanácsára döntött így. A rajongók közül többen támadták a hercegnét döntése miatt, a People magazin kiderítette, mi a véleménye Erzsébet királynőnek arról, hogy Meghan nem lesz ott Fülöp herceg temetésén.

A királynő reakciója arra, hogy Meghan nem tud ott lenni Fülöp herceg temetésén

Sussex hercegnéje szeretett volna Harryvel együtt visszatérni Angliába, hogy ő is részt vegyen Fülöp herceg temetésén, ám az orvosa azt tanácsolta, hogy a terhessége és a koronavírus miatt inkább maradjon otthon. A nyár elejére várja a picit, akinek már a nemét is tudják, a herceggel kislányt várnak.

GettyImages-995578184
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

- Az mindig is tény volt, hogy Harry bármikor visszatérne Angliába, ha a nagypapája elhunyna. Miután Fülöp meghalt, Meghannal együtt azonnal felvették a kapcsolatot a királynővel - mondta egy, a párhoz közel álló forrás.

Azt is elárulta, mit gondolt az uralkodónő arról, hogy a hercegné kihagyja a szertartást.

- Meghan kifejezte részvétét. A királynő teljesen megérti, miért nem utazhat jelenleg - mondta, utalva rá, hogy Erzsébet mennyire megértő még ebben a nehéz helyzetben is.

Harry herceg szombat este ment a reptérre, hogy elérje a legkorábbi Londonba menő gépet, vasárnap már haza is tért, jelenleg ötnapos karanténját tölti a Nottingham Cottage-ben. 

Fülöp herceget április 17-én helyezik végső nyugalmára.
Fülöp herceget április 17-én helyezik végső nyugalmára.
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

A sussexiek 2020 januárjában jelentették be, hogy visszavonulnak a magas rangú szerepkörükből, anyagilag függetlenné válnak, és új életet kezdenek az Egyesült Államokban. Márciusban végezték el utolsó hivatalos feladataikat, utána visszarepültek a tengerentúlra. Jelenleg Montecitóban élnek. Harry a visszavonulásuk óta először mutatkozik nyilvánosan Erzsébet királynő, Károly herceg és Vilmos herceg társaságában.

Nem fog sok időt tölteni Angliában, a temetés után rögtön visszatér az Egyesült Államokba, állítja a Page Six, azért, hogy minél kevesebb időt legyen távol állapotos feleségétől és a május 6-án második szülinapját ünneplő kisfiától, Archie-tól.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvői fotói

Képes összeállításunkban megnézheted Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvői képeit.

Ezt is szeretjük