Emlékszel Martina Hingisre? 40 évesen így fest a magyar származású teniszezőnő

Martina Hingis ma boldog családanya és üzletasszony.

martina-hingis-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden idők legifjabb teniszbajnokaként vonult a sporttörténelembe Martina Hingis. A magyar származású teniszezőnő mindössze 15 esztendős volt, amikor először győzedelmeskedett a sportág legrangosabb versenyén, a Grand Slam-tornán.

Martina Hingis így fest 40 évesen

Nem meglepő, hogy ilyen hamar elérte a sikereit, magyar édesapja Hingis Károly és cseh anyja, Melanie Molitorová hamisítatlan teniszrajongók voltak, így kislányuk már kétéves korában teniszütőt tarthatott a kezében. Könnyed játéka és a pályán tanúsított eszessége miatt rengetegen csodálták, a ’90-es és 2000-es években igazi tini idolként ünnepelték. Karrierje során egyéniben és párosban is világelső volt, junior kategóriában négyszer, felnőttként 25-ször volt Grand Slam-tornagyőztes. A versenysportot többször abbahagyta. Először egy sérülést szenvedett 2003-ban, így 22 esztendősen vonult vissza, ám három évvel később visszatért, és ismét beküzdötte magát a világranglista legjobb tíz helyezettje közé, majd egy rövid időre 2006-ban ismét eltűnt a sportéletből. Majd véglegesen 2017-ben búcsúzott el a tenisz világától.

A 40 éves sportcsillag ma üzletasszonyként tevékenykedik. Saját céget alapított, a Tonic Active egy olyan sportruházati márka, amely teljesen környezettudatosan állítja elő termékeit. Hingis ezenkívül boldog családanya. 2018-ban kötötte össze az életét Harald Leemann svájci orvossal, akit egy gyermekkel ajándékozott meg. Kislányuk, Lea 2019 februárjában jött a világra. A teniszezőnő 2020-ban a Blick interjújában elárulta, szerinte az anyaság jóval keményebb munka, mint a tenisz. Valamint arról is beszélt, hogy szeretné-e majd átadni csemetéjének a sport szeretetét.

- Mindenképpen, sőt Lea már játszott is korábban, bár azt aligha lehet még tenisznek nevezni. Egyelőre meg tudja fogni az ütőt, és a labdák pattogtatása érdekli – mesélte.

Képes összeállításunkban mutatjuk, mennyit változott 40 éves korára a magyar származású sztárteniszező, Martina Hingis.

Ezt is szeretjük