Ő volt Marilyn Monroe nagy riválisa: Jayne Mansfield a filmcsillag kiköpött mása volt

Marilyn Monroe számára cseppet sem volt hízelgő, hogy a színésznőhöz hasonlították.

marilyn-monroe-jayne-mansfield
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Marilyn Monroe neve egybeforrt a szexszimbólum kifejezéssel. Minden porcikájában megtestesítette a nőiességet, igazi ideálként tekintettek rá az ’50-es évek Hollywoodjában. 

Marilyn Monroe és Jayne Mansfield ennyire hasonlítottak egymásra

Miután az álomgyár ünnepelt sztárjává vált, sok hasonló külsejű színésznő akart a nyomdokaiba lépni: Mamie Van Doren, Anita Ekberg vagy Kim Novak megjelenése is a filmcsillagét idézte. A legnagyobb riválisának azonban Jayne Mansfieldet tartották, akit 1956-ban a 20th Century Fox stúdió kifejezetten azért szerződtetett, hogy majd átvegye a stafétabotot elődjétől. Noha Mansfield kifejezetten örült, hogy az általa csodált Monroe-hoz hasonlították, ám ettől a legendás díva nem volt elragadtatva. Kifejezetten rossz véleménnyel volt utódjáról, szimplán olcsó imposztornak tartotta.

„Nem több, mint egy egyszerű utánzat, de még másolni sem tud jól, amit csinál, sértő önmagára és rám nézve egyaránt. Tudom, hogy azt mondják, az utánzás a legnagyobb bók, de én visszataszítónak és közönségesnek tartom. Bárcsak törvényes lenne ilyesmiért beperelni valakit” - írta le Marilyn Monroe szavait Lawrence Quirk író az 1996-ban kiadott The Kennedys in Hollywood című könyvében.

Platinaszőke haj, nőies alak, alabástrombőr és lehengerlő kisugárzás - mindkét filmcsillagra illik a jellemzés, így nem csoda, hogy gyakran összehasonlították őket. Képes összeállításunkban mutatjuk, hogy Jayne Mansfield tényleg kiköpött mása volt Marilyn Monroe-nak.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük