Erzsébet királynő húga csak egy tiarát viselt a botrányos fotón: Margit hercegnő fittyet hányt az etikettre
Margit hercegnőről fotográfus férje, Antony Armstrong-Jones készítette az intim felvételt.

margit-hercegnő-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt években megszámlálhatatlanul sok könyv, sorozat illetve film készült a királyi család életének különböző korszakairól. Ezekből az alkotásokból kaphatunk némi képet arról, milyen emberek a família tagjai, és személyiségük is körvonalazódik előttünk.

Míg Erzsébet királynőt többnyire higgadt, megfontolt karakternek ábrázolják, addig néhai húgáról egy merőben más jellemzés terjedt el. A 2002-ben elhunyt Margit hercegnő állítólag vérbeli lázadó típus volt, aki fittyet hányt az etikettre. Kedvelte a társasági életet, és igazi szabad lélek lévén minden partinak ő volt a középpontja.

Margit hercegnő botrányos fotója

Mindezt alátámasztja az a ’60-as években készült felvétel, amelyet férje, Antony Armstrong-Jones fotográfus készített róla. A botrányos fotón az előkelőség a fürdőkádban látható, amint nem visel mást, csupán egy tiarát.

Abban a korban az ilyen jellegű intim fotók egyenesen sokkolónak számítottak, pláne, ha a brit arisztokrácia egy tagja pózolt rajtuk. Nem véletlen, hogy évtizedekig még csak a létezéséről sem tudhattunk. Bemutatására a hercegnő halála után, a kétezres évek közepén került sor egy sydney-i galériában.

Margit hírnevét és előéletét ismerve persze nincs semmi csodálkoznivaló abban, hogy megengedte a kedvesének a merész beállítást, hiszen korábban más művészeknek is állt már modellt. Az amerikai képzőművész, Andy Warhol szintén készíthetett róla egy fotósorozatot, illetve Pablo Picasso is megfestette a portréját. Utóbbira állítólag olyan nagy hatással volt Snowdon grófnéja, hogy bele is habarodott.

margit
Fotó: Joseph McKeown / Getty Images Hungary

Nem Picasso volt az egyedüli híresség, akit hírbe hoztak Margittal. Azt pletykálták, hogy futó viszonyba keveredett többek között Mick Jaggerrel, David Niven brit színésszel, illetve Elizabeth Taylor negyedik férjével, Eddie Fisherrel is.

Diana bosszúruhája

Diana 1994-ben a Vanity Fair magazin által rendezett Serpentine Galéria partiján egy olyan kreációt viselt, amellyel szembement az elvárásokkal. Képeken a hercegnő legdögösebb ruhái.

Ezt is szeretjük