A japán hercegnő lemond a királyi címről, hogy férjhez menjen civil párjához: Mako története sokakat meghatott
Mako japán hercegnő számára a szerelem az első.

mako hercegnő
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a magyar és nemzetközi médiában csak ritkán hallhatunk Mako japán hercegnőről, az előkelőséget elsősorban Japánban ismerik, azonban legutóbbi tettére a világsajtó is felkapta a fejét.

A Jamato-dinasztiába beleszületett hercegnő úgy döntött, hogy férjhez megy civil kedveséhez, és az Egyesült Államokban kezdenek új életet, írta meg a Page Six.

A japán hercegnő egy civil férfihoz megy férjhez

Naruhito japán császár unokahúga 1991. október 23-án született Tokióban. A Gakushūin Iskolában végezte általános és középiskolás tanulmányait, 2010-ben pedig a University College Dublinban tanult tovább, az órákat angolul hallgatta, így bőven volt ideje elsajátítani az idegen nyelvet. Ezután a Mitaka Nemzetközi Keresztény Egyetemre ment, ahol művészeti és kulturális örökség szakon szerzett diplomát 2014-ben. Szerelme, Kei Komuro is ugyanebbe az intézménybe járt, egy étteremben ismerkedtek meg 2012-ben.

Gyorsan egymásba szerettek, majd 2013-ban Komuro meg is kérte a hercegnő kezét, sokáig titkolták az eljegyzésüket. A hercegnő 2014 szeptemberében elhagyta Japánt, hogy az Egyesült Királyságba menjen, ahol egy évig a Leicester Egyetemen muzeológusnak tanult, majd 2016 januárjában múzeumpedagógiai diplomát kapott ott. Végül 2017-ben jelentették be az eljegyzésüket hivatalosan, a tervek szerint 2018-ban már összekötötték volna az életüket, ám akkor elhalasztották a menyegzőt, az indok az volt, hogy több időt szeretnének szentelni az esküvő szervezésére.

Azonban ennél kicsit bonyolultabb volt a helyzet. Olyan cikkek jelentek meg róluk, amelyek arról szóltak, hogy Komuro édesanyja pénzügyi vitába keveredett, ugyanis az asszony a volt párjától kölcsönkért 4 millió jent, átváltva 11 millió forintot, de ezt az összeget sosem adta vissza a férfinak, állítása szerint azért nem, mert a volt kedvese nem is várta el ezt tőle. A sajtó megírta ezt a sztorit, amit természetesen a császári család is olvasott. A hercegnő rokonsága helytelennek tartotta a történetet, emiatt arra kényszerítették őket, hogy fújják le a lagzit. Nem véletlen, hogy az esküvő elhalasztásának bejelentése is közvetlenül a botrány kitörése után jelent meg.

A hercegnő 2020-ban bejelentette, hogy Kei Komuróval elválaszthatatlanok, és mindenképp megtartják az esküvőjüket. Ám a japán császári törvények alapján, ha a család tagja egy civil emberrel házasodik össze, akkor le kell mondania a királyi, azaz a császári címéről, és el kell hagynia a palotát. Az előkelőség arról is lemond, hogy az esküvője után 150 millió jen, azaz 414 millió forint üsse a markát. A szabályok úgy szólnak, ha bármely családtag lemond a rangjáról, igenis jár neki ennyi összeg, hogy megőrizhesse a méltóságát, de Mako hercegnőnek nem kell a pénz.

Őket tartják Japán Harry hercegének és Meghan hercegnéjének, ugyanis az említett házaspárhoz hasonlóan ők is Amerikába költöznek az esküvőjük után. A helyi lapok arról cikkeznek, hogy már októberben bejelentik az esküvőjük időpontját, és már az év végén, szerény körülmények között összekötik az életüket. Utoljára Sayako hercegnő, Mako nagynénije döntött hasonlóan, 2005-ben egy városi tisztviselőhöz ment hozzá.

A The Daily Mail megosztotta a történetüket Instagram-oldalukon, ahol többen odáig voltak a történetért: "Ez annyira romantikus, el sem tudom képzelni, micsoda nyomást helyezhetett a császári család a hercegnőre csak azért, mert így döntött!", "Na ezt nevezem igaz szerelemnek!", "Csak a szeretetre van szükséged, a pénz mindent megváltoztat!", "Ez egy gyönyörű történet!", "Meghan teljes ellentéte! A japán hercegnő bebizonyította, milyen a valódi szerelem!" - fogalmazták a kommentelők.

A spanyol királyné ereiben sem nemes vér csörgedezik

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Letícia királyné, mielőtt a spanyol királyi család tagjává vált volna.

Ezt is szeretjük