Gyönyörű volt tévébemondóként a spanyol királyné: felismered Letíciát régi fotóin?
Mutatjuk Letícia királyné fiatalkori fotóit.

letícia-királyné-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Letizia Ortiz Rocasolano néven látta meg a napvilágot a spanyolok imádott királynéja, Letícia. A történelem során ő az első olyan spanyol királyné, aki nem nemesi családból származik. Mielőtt 2002-ben beleszeretett volna VI. Fülöp királyba - aki akkor még Fülöp asztúriai hercegként volt ismert -, a médiában tevékenykedett. Még csak kislány volt, amikor megálmodta, egy nap újságíró lesz, nos, akkor még nem gondolta, hogy ennél egy jóval komolyabb feladat vár rá.

Letícia királyné fiatalkori fotói

Egyetemi tanulmányait Madridban, majd Mexikóban végezte. Több helyen is dolgozott, például az ABC spanyol napilapnál vagy éppen az EFE hírügynökségnél. 2000-ben kapott egy nagy lehetőséget a TVE csatornától, a híradójuk csinos bemondója lett, de tudósítóként és hírszerkesztőként is jól ellátta feladatait. A CNN és a Bloomberg TV is alkalmazta. Érdekesség, hogy a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásról Washingtonból tudósított, illetve 2003-ban megjárta Irakot is. Fülöp első látásra beleszeretett, amikor megismerte őt, többször elhívta randevúra, de Letícia négy alkalommal is kosarat adott az előkelőségnek, végül beadta neki a derekát.

Eleinte titokban tartották a kapcsolatukat, hiszen nem szerették volna, ha a sajtó túl nagy érdeklődéssel lenne irántuk, ráadásul Fülöp szüleit is meg kellett győzniük, hogy áldásukat adják frigyükre. I. János Károly király és Zsófia királyné hallani sem akartak arról, hogy a menyük egy elvált nő legyen, ugyanis Letícia házasságban élt alig egy évig a '90-es évek végén, de végül a férjével tönkrement a házasságuk. A herceg kiállt szíve választottja mellett, így nem csoda, hogy szülei megenyhültek. 2003 novemberében bejelenthették eljegyzésüket, az esküvőjüket 2004 májusában rendezték meg.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Letícia királyné, mielőtt a spanyol királyi család tagjává vált volna.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük