Így néz ki most a 4 leghuncutabb magyar gyereksztár

A nyári szünidők gyermekfilmjeit gyakran újranézzük, de mi lett azóta az egykori szereplőkkel?

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma a varázsló és daloló amerikai tinédzserek hódítanak, mint Daniel Radcliffe, Miley Cyrus vagy Zac Efron, húsz-harminc évvel ezelőtt viszont nekünk is voltak saját gyereksztárjaink és népszerű, hazai gyártású ifjúsági tévéfilmjeink. A nyári szünidős nosztalgiától hajtva utánanéztünk néhány egykori gyereksztárnak, és kiderítettük, mi történt velük az elmúlt években - és egyáltalán, hogy is néznek ki most a kölyökképű csibészként megismert színészpalánták.

Kovács Krisztián, a legnépszerűbb

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Krisztián volt a hetvenes évek legnagyobb magyar gyereksztárja, hisz 1969-től kezdve rendszeresen szerepelt valamiben. Olyan tévéfilmekben láthattuk, mint a Hahó, Öcsi! - Török Sándor gyermekkönyvéből készült adaptáció -, a Hahó, a tenger!, Az öreg bánya titka, az Utánam, srácok, a Barátom, Bonca, illetve a Keménykalap és Krumpliorr. 1973-ban az Operett Színházban még Latinovits Zoltánnal is együtt játszott A kutya, akit Bozzi úrnak hívtak című operettben.

Kovács Krisztián kissrácként és most (Kép forrása: www.port.hu)

Utoljára Szép Ernő Vőlegény című színdarabjának adaptációjában láthatta a közönség, Krisztián ugyanis a gyerekkorral a filmezést is kinőtte, és egész másfelé vette az irányt. Mindenfélével foglalkozott, a most 44 éves egykori gyerekszínész egygyermekes apuka, és jelenleg informatikusként dolgozik.

Krisztián filmjeinek többsége mára már klasszikussá vált, így DVD-n is megjelent, úgyhogy, ha bárkit elkapna a nosztalgiahullám, felidézheti az ismerős képsorokat.
Érdekesség, hogy a színházakban jelenleg is találkozhatunk a Kovács Krisztián névvel, ő azonban már az ifjabb nemzedék tagja, aki 1978-ban született.

Karsai Veronika, a pantomimes Csepke

A televíziós sorozatok készítése a nyolcvanas években érte el csúcspontját, a Pannónia Filmstúdióban átlagosan öt teljes széria készült évente. Közöttük volt a Varsányi Ferenc rendező-forgatókönyvíró keze alól kikerült Csepke is. A pantomimes gyermeksorozat minden epizódja a főszereplő kislány - Csepke vagyok! - nyitómondatával és egy műcigarettából való színpadias szippantással indult.

Ő volt Karsai Veronika, aki által egy 10-12 éves kiskamasz történetei és apró-cseprő problémái keltek életre. Érdekesség, hogy Csepke sorozatbéli szüleit Veronika valódi szülei játszották.
Karsai a Csepkét követően szerepelt még néhány tévéműsorban és színdarabban, például az Öcsi, a sztárban, a Telemimben, a Devolúcióban vagy a Szimat Szörényben.

Karsai Veronika Csepkeként és napjainkban (Képek forrása: www.karsaiveronika.uw.hu)

Tehetségét később is bizonyította, amikor megnyerte az 1992-93-as Ki mit tud?-ot színpadi játék kategóriában.
Felnőttként is maradt az előadó-művészetnél, színháztudományi és drámapedagógiai szakot végzett, és profi pantomimes lett. Számos csoport - Pantomancs, Melange Pantomimtársulás - alapítója és fellépője, jelenleg oktatóként és mozgásrendezőként dolgozik.

A 33 éves művésznő 1999-től a New Generation Formáció vezetője és tanára, legutóbb Szása című saját rendezésű darabjában volt látható a Centrál Színházban. A Csepke néhány epizódját egyébként - közkívánatra - még ismételte is a Magyar Televízió 2002 és 2003 között.

Czinkóczi Zsuzsa, az elfeledett Árvácska

Zsuzsa hat éves volt, amikor Ranódy László rendező a jászszentlászlói tanyasi iskolából - ötezer kislány közül - kiválasztotta Csöre szerepére, Móricz Zsigmond kisregényének megrendítően szép feldolgozásához. A tanyasi kislány - aki összesen nyolcezer forintot kapott munkájáért - innentől folyamatos kettősségben élt. Taxi szállította a nyüzsgő forgatásokra, de a filmezés után visszatért családjához. Az Árvácska után még sokáig forgatott, Mészáros Márta Napló-trilógiájában nyújtott alakítása 1984-ben Cannes-ban díjat is nyert.

A rendezőnő fel is karolta a tehetséges lányt, még a Színművészetire is felvetette, de Zsuzsa nem élt a lehetőséggel, mivel 16 évesen szerelmes lett, és hamarosan megszületett Tamás nevű fia. Hirtelen házasságáról, válásáról és korai gyermekvállalásáról akkoriban sokáig cikkeztek, míg ő közben filléres gondokkal küzdött.

Czinkóczi Zsuzsa kislányként és most (Képek forrása: www.kjmk.hu, www.szabadfold.hu)

A bizonytalan színészkedés helyett végül fix állást vállalt, és hétköznapi, dolgozó nő lett. Egyedülálló anyaként is igyekezett boldogulni, a filmezésekhez a fővárosba utazott, de a munka végeztével hazatért. Fia mára felnőtt, Zsuzsa is új társra lelt, és a nehézségek ellenére múltjából semmit semmit sem bán. Kecskemét környékén él, és házfelügyelőként dolgozik, emellett pedig egy kisebb takarítócéget működtet.

Zsuzsa 2001-ben még Scarlett Johanssonnal is játszott a Gárdos Éva rendezte Amerikai rapszódiában, legutóbb pedig 2008-ban forgatott, amikor Mészáros Márta ismét szerepet ajánlott neki Remény című történelmi filmjében. A ma 39 éves Czinkóczi Zsuzsáról legutóbb Kepes András készített riportfilmet legújabb televíziós sorozatához.

Kovács Róbert, a világ legrosszabb gyereke

Robi hét évesen debütált a Kicsi a Bors című műsorban, de egy ország kedvencévé Kavicsként, az 1987-es A világ legrosszabb gyereke című tévéfilmmel vált. A vagány, vörös hajú, szeplős kissrác rá egy évre leforgatta az Öcsi, a sztárt, majd következtek a kamaszévek, velük pedig a Kölyökidő című ifjúsági tévésorozat - mely a gyerekszereplők öregedésével Kamaszodó kamaszadóra módosult -, olyan társszereplőkkel, mint Dombóváry Kristóf, Szekeres Nóra és Acél Réka.

Robi egy idő után már a műsorkészítésben is részt vett, a Csereszerelem című tévéfilmet például forgatókönyvíróként jegyzi. A nagydumás gyerekszínész sok társával ellentétben a pályán maradt, és sikeres színész, műsorvezető lett. Miután elvégezte a Gór Nagy Mária Színitanodát, Görbe Tükör néven színtársulatot alapított.

Kovács Robi Kavics szerepében és műsorvezetőként napjainkban (Képek forrása: www.port.hu, www.gorbetukor.hu)

Évekig szerepelt színpadon, játszott többek között a Játékszínben, a Ruttkai Éva Színházban, a Vidám Színpadon és a Karinthy Színházban is. Szerepelt mesejátékokban - Legendák Mátyás királyról, A kis herceg - és zenés komédiában is, mint a Charlie nénje. Hosszabb-rövidebb életű műsorok után két éve ismét rendszeresen látható képernyőn az m1 Főtér című, országjáró sorozatának műsorvezetőjeként.

Robi lelkesedése kisfiú kora óta változatlan, sikerült megőriznie gyermeki nyitottságát is. Saját bevallása szerint nem szereti visszanézni kiskori önmagát, mert szakmai szemmel ma már sok mindent másképp csinálna. A harmincegy éves műsorvezető nem feltétlenül vágyik képernyőre, mivel a háttérmunkát is ugyanúgy élvezi. Robi nős - 2006-ban vezette oltár elé kedvesét -, hobbija a sztepptánc, és nagyon élvezi az országjáró túrákat.

Ezt is szeretjük