Fánkárusként már az első napon kirúgták: az egyik legnépszerűbb énekesnő lett belőle
Madonna ügyetlen felszolgálónak bizonyult, mielőtt a zeneipar csillaga lett.

madonna
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenki elkezdi valahol, ez alól még a legnagyobb sztárok sem kivételek. Számos olyan hírességről tudunk, akiket bár ma luxus vesz körül, anno vért izzadva keresték meg a napi betevőre valót. 

Madonna sem ezüstkanállal a szájában született, ő is megdolgozott a sikerért. Mindig jó tanulónak számított, annyira, hogy ösztöndíjjal fel is vették a Michigan Egyetem tánc szakára, azonban ez nem volt elég neki, mindenáron sztárságra vágyott.

Fánkárusként az első napon kirúgták

1978-ban otthagyta az iskolát, New Yorkba költözött, hogy megvalósítsa az álmait. Persze nem ment minden egyről a kettőre, az áttörés előtt hétköznapi munkákat vállalt, hogy fenntartsa magát, így történt, hogy Amerika egyik legnépszerűbb fánkozójában, a Dunkin' Donutsnál kapott állást.

madonna 80
Fotó: Getty Images Hungary

Sajnos azonban a vendégek kiszolgálása nem volt annyira az erőssége, mint az előadó-művészet, több vásárlót is lefröccsentett a süteményben található ragacsos töltelékkel, így az üzletvezető már az első munkanapja után kiadta az útját. 

Nem ez volt az egyetlen munkahelye, felszolgálóként és recepciósként tevékenykedett a mai napig felkapott Russian Tea Room nevű étteremben, de innen is távozni kényszerült ismeretlen okok miatt. 

madonna régen
Fotó: L. Busacca / Getty Images Hungary

Néhány merészebb munkát is bevállalt, aktmodellként foglalkoztatta őt egy művészeti iskola. Az órákat a híres fotós, Martin Schreiber tartotta, aki később el is adta az énekesnőről készült képeket a Playboy magazinnak.

Végül az áldozatos munka meghozta gyümölcsét, a ’80-as évek elején beindult a karrierje, harmadik kiadott dala, a Holiday a toplisták élére repítette őt, ma pedig a pop királynőjeként tartják számon.

Sztárok, akik szegények voltak

A sikert, a vagyont és a csillogást nem adják ingyen, de a kemény munka sok esetben kifizetődő. Vannak olyan hollywoodi sztárok, akik mélyszegénységből törtek a csúcsra, ezzel bebizonyították, hogy nincs lehetetlen, és ha hiszünk önmagunkban, valóra válthatjuk a legmerészebb álmainkat is. Képeken olyan híres női sztárokat mutatunk, akiknek nem volt egyszerű kitörnie a szegénységből.

Ezt is szeretjük