70 éves lett az eredeti Wonder Woman: Lynda Carter szépségével ámulatba ejti a rajongókat

Lynda Carter volt az első színésznő, aki magára ölthette az ikonikus karakter jelmezét.

Lynda Carter 70. születésnapja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Wonder Womant az egész amerikai képregénytörténet legismertebb női alakjaként tartjuk számon. Igazi popkulturális ikon, aki a női erőt és függetlenséget testesíti meg. 

A figurát a DC Comics képregények rajzolói, William Moulton Marston és Harry G. Peter találták ki 1941-ben. Első felbukkanása óta számtalan sorozatban, filmben és rajzfilmben elevenedtek meg a kalandjai. 2017 óta Gal Gadot bújik a bőrébe, de nem ő volt az első színésznő, aki magára ölthette a harcos amazon jelmezét.

70 éves lett az eredeti Wonder Woman, Lynda Carter

Diana Prince karakterét eredetileg Lynda Carter keltette életre az 1975-től 1979-ig sugárzott Wonder Woman című sorozatban. A rajongói magát a hetvenesztendős dívát is csak csodanőként emlegetik a közösségi médiában. Szépségével, tökéletes alakjával és fiatalosságával mindenkit ámulatba ejt.

Lynda Carter 1977-ben a Wonder Woman forgatásán, és 2020 decemberében az Instagramon.
Lynda Carter 1977-ben a Wonder Woman forgatásán, és 2020 decemberében az Instagramon.
Fotó: Getty Images Hungary, Instagram/Lynda Carter

Híres szerepével ellentétben nincsenek különleges képességei, amelyek biztosítják számára az örök életet. Azokra a szépségtrükkökre esküszik, amelyeket édesanyjától lesett el még kislány korában.

- Mindig azt mondta nekem: „ne menj ki a napra, különben úgy fogsz kinézni, mint egy aszott szilva vagy egy fekete bőrpénztárca.” Abban az időben még nem voltak napvédő krémek, úgyhogy sima testápolót kent magára, sőt bőrápolás gyanánt néha tojásfehérjéből kevert ki magának házi készítésű arcmaszkot. Soha egy ránc sem volt rajta, és a keze is mindig puha volt - mesélte a WMagazine interjújában.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A mexikói gyökerekkel is büszkélkedő sorozatsztár 1951. július 24-én látta meg a napvilágot az Arizona állambéli Phoenix városban. Nagyon korán megmutathatta a tehetségét a nagyérdeműnek, alig múlt ötéves első televíziós szereplésekor, a Lew King's Talent Show-ban lépett fel. 

lynda carter 2
Fotó: Pacific Press / Getty Images Hungary

Karrierje alakulásának szempontjából az 1972-es esztendő volt meghatározó, ebben az évben nyerte meg a Miss World USA szépségversenyt. Sok híres producer és rendező szúrta ki a műsorban, akiket nemcsak megjelenésével, hanem magabiztos kisugárzásával is levett a lábáról. A Starsky és Hutch két epizódjában tűnt fel, a világhírnevet meghozó szerepe is ekkor talált rá.

Bár azóta már átadta a stafétabotot, Wonder Woman karaktere a mai napig közel áll a szívéhez. A legújabb, 2021-es folytatásban is szerepel egy rövid jelenet erejéig.

Így fest ma a 71 éves Cybill Sheperd

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Cybill Shepherd.

A simlis és a szende szőke szépsége volt: friss fotón a 71 éves Cybill Shepherd

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük