Emlékszel Luís Figóra, a portugál futballistára? 48 évesen ilyen sármos a visszavonult sportoló
Luís Figo a '90-es és 2000-es évek népszerű labdarúgója volt.

figo-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Luís Figo a '90-es és 2000-es évek egyik legtehetségesebb futballistája volt, szülőhazájában, Portugáliában 1995 és 2000 között őt választották az év játékosának, 2000-ben Aranylabdát kapott, ugyanebben az évben a World Soccer is a legjobbnak kiáltotta ki. 2001-ben a FIFA Év játékosa díj nyertese lett.

Olyan legendás csapatokban játszott, mint a Barcelona, a Real Madrid vagy az Internazionale Milano. Amikor 2000-ben átigazolt a Realhoz, akkor a klub 65 millió eurót fizetett neki, ez a pénz akkoriban világrekordnak számított. Végül 2009-ben vonult vissza.

Így fest most Luís Figo

Novemberben ünnepli 49. születésnapját majd, az egykori sportoló a sármjából semmit nem veszített, ahogy ezt a májusban készült felvétel is igazolja, remekül fest.

GettyImages-1320956138
Fotó: fotopress / Getty Images Hungary

12 évesen csatlakozott a Sporting Clube de Portugal Akadémiához, majd a portugál Sporting tagja lett, 1995-ben a klubbal való szerződése lejárt, és nem tettek semmit annak érdekében, hogy azt meghosszabbítsák, árulta el Figo a FourFourTwo magazinnak.

- Megállapodást kötöttek a Juventusszal az átigazolásomról, és dühös lettem, amikor ezt megtudtam, ezért szerződést írtam alá a Parma elnökével, Giambattista Pastorellóval. Ez volt az egyetlen szerződés, amelyet tényleg aláírtam, a Juventusszal való megállapodásnak érvénytelennek kellett volna lennie. Erre Luciano Mogginak, akinek a futballban gyakorolt hatását manapság valamivel jobban megértem, két évre sikerült megtiltania, hogy Olaszországban játszhassak. Talán ez volt a szerencsés pillanatom, mert végül a Barcelonához igazoltam - emlékezett vissza.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csupán 22 éves volt, amikor Spanyolország egyik leglegendásabb klubjához került. 172-szer lépett a pályára a csapatot képviselve, és 30 gólt szerzett 2000-ig. Végül azért hagyta ott a csapatot, és igazolt át a Real Madridhoz, mert úgy érezte, a klub nem bánt vele túl jól, és nem annyi volt a fizetése, amennyit szerinte megérdemelt volna. Sok rajongója kiakadt rá, amikor megtörtént ez a váltás.

Később a Realhoz csatlakozott David Beckham is, amikor csapattársak voltak, a pletykalapok mindig arról írtak, hogy mennyire nagy a rivalizálás köztük, ez viszont nem volt igaz.

- Ezt a sajtó találta ki, sokat nevettem ezeken a sztorikon. Az emberek úgy írnak le dolgokat, hogy azt sem tudják, mi zajlik az öltözőben. Mindig is remek kapcsolatot ápoltam Daviddel. (...) Jó ember, akivel könnyen ki lehet jönni. Egyesek arról is beszéltek, hogy Zidane soha nem passzolta át nekem a labdát, és én sem neki. De amikor a statisztikákat nézték, rájöttek, hogy mi passzoltunk egymásnak a legtöbbet.

Svéd feleségével, Helen Svedinnel.
Svéd feleségével, Helen Svedinnel.
Fotó: fotopress / Getty Images Hungary

2017 óta ő az UEFA tanácsadója, a labdarúgás technikai kérdéseit és szabályait megvitató különböző bizottságok munkáját segíti.

Ami a magánéletét illeti, Helen Svedin modellt 2000-ben vette feleségül, a nővel 1996-ban találkoztak Barcelonában, mind a ketten Joaquín Cortés koncertjére voltak hivatalosak. Három lányuk született, Daniela 1999-ben, Martina 2002-ben, Stella pedig 2004-ben látta meg a napvilágot.

Zinédine Zidane tinikori szerelmét vette feleségül

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen bájos nő Zinédine Zidane felesége.

Ezt is szeretjük