Ő volt Pavarotti második felesége: Nicoletta az olasz tenor asszisztense volt
Luciano Pavarottinak és Nicolettának sajnos nem túl sok boldog, házas év jutott.

pavarotti-neje-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Luciano Pavarotti, a világ egyik legtehetségesebb tenorja 2007 szeptemberében veszítette életét, egy hónappal 72. születésnapja előtt, hasnyálmirigyrákban hunyt el.

Az olasz énekes nős volt, második feleségével, Nicoletta Mantovanival és kislányukkal, Alice-szal élt együtt. Az asszony 37 évesen vált özveggyé.

Ő volt Luciano Pavarotti második felesége

Pavarotti életében kétszer nősült, első felesége Adua Veroni operaénekesnő volt, akivel még 1961-ben kötötte össze az életét, három lányuk született, Lorenza, Giuliana és Cristina. Később Adua a menedzsere is volt. A '90-es években összesodorta az élet Nicoletta Mantovanival, aki a személyi asszisztense volt. Bár amikor megismerkedtek, a tenor még házas volt, ám nagyon szimpatikus lett neki a fiatal lány.

Pavarotti és Nicoletta.
Pavarotti és Nicoletta.
Fotó: Venturelli / Getty Images Hungary

- Még csak rövid ideje dolgoztunk együtt, amikor egyszer megkért, menjek vele Svájcba pár napra. Nemet mondtam, erre azt reagálta, oké, de akkor menjek ki a reptérre, és búcsúzzak el tőle. Ebbe már belementem, egy perccel később, ahogy láttam őt elmenni, vettem a következő járatra egy jegyet, és utánamentem - emlékezett vissza Nicoletta a The Sunday Timesnak arra a pillanatra, amikor rájött, talán több van köztük, mint munkakapcsolat.

Viszonyuk lett, amire 1996-ban fény derült, ekkortájt óriási gyűlölet zúdult a nőre, mindenki aranyásóként titulálta. Pavarottinak is döntenie kellett, elhatározta, elválik első feleségétől, hogy új életet kezdhessen a fiatal asszisztensével. A válásukat 2000-ben mondták ki végül.

- Mindenki azt követelte tőle, magyarázza meg, mit eszik annyira rajtam, de Luciano erre mindig így válaszolt: "ha a szerelmet meg tudod magyarázni, akkor az valójában már nem is az". Ő volt az én őrangyalom, megvédett minden rossztól, amit mások mondtak rólam.

Nicoletta 2020 szeptemberében újraházasodott, Alberto Tinarelli felesége lett.
Nicoletta 2020 szeptemberében újraházasodott, Alberto Tinarelli felesége lett.
Fotó: Daniele Venturelli / Getty Images Hungary

Nicoletta 2003 januárjában hozta világra gyermekeiket, sajnos csak a kislányuk, Alice maradt életben, ikertestvére, Riccardo elhunyt. Ez év decemberében kötötték össze az életüket. Házasságuk közel öt évig tartott.

Azóta az asszony újra férjhez ment, 2020 őszén kötötte össze az életét Alberto Tinarellivel. Még a közös barátaik mutatták be őket egymásnak, és hamar egymásba szerettek. Az Oggi magazinnak bevallotta, szerinte Pavarotti örülne a boldogságának.

- Luciano örülne annak, hogy szerelmes és házas vagyok? Biztos vagyok benne. Imádta az életet, és minden jót óriási szenvedéllyel és tárt karokkal fogadott ezen a világon. Imádott engem és a lányunkat, Alice-t. A legnagyobb vágya az volt, hogy boldognak lásson bennünket. 

Pavarotti és Nicoletta lánya

Képes összeállításunkban megnézheted a Pavarotti legkisebb lányáról készült friss képeket.

Ezt is szeretjük