Bud Spencer és felesége esküvői fotójukon: 56 évig éltek boldog házasságban
Bud Spencer és Maria Amato még az '50-es években szerettek egymásba.

bud-spencer-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte alig akad olyan ember, aki ne ismerné Bud Spencert, polgári nevén Carlo Pedersolit. A Piedone-mozikkal, a spagettiwesternekkel, illetve a Terence Hill-lel való közös alkotásaival emberek millióinak szívébe lopta be magát, nem csoda, hogy a mai napig ismétli a tévé ezeket a filmeket. Sajnos 2016 júniusában, 86 éves korában örökre lehunyta a szemeit. Rengetegen szerették és tisztelték őt, családtagjai egyenesen istenként néztek fel rá. Legnagyobb támasza felesége, Maria Amato volt. Az asszony három gyermeket szült neki: Giuseppe 1961-ben, Cristiana 1962-ben, Diamante 1972-ben látta meg a napvilágot.

Bud Spencer és felesége 56 évig voltak házasok

Cristiana Pedersoli az Apám, Piedone című könyvében írt édesapjáról, a kötet végére betett minden családtagtól egy-egy személyes megemlékezést is, édesanyja így fogalmazott a legendával való szerelméről. Az esküvőjük előtt hat évvel találkoztak először.

- Emlékszem, első találkozásunk Carlóval érzelmekkel teli volt, fiatalok voltunk, könnyelműek és meggondolatlanok, ami tipikusnak mondható abban a korban. Nem tudom, hogyan, és nem tudom, mikor, de Carlo vált a legfontosabbá számomra az életben. És az is maradt egészen 62 éven keresztül. Talán benne volt ebben az is, hogy brazil dalokat énekelt, és gitáron kísérte magát, nem sokkal azelőtt jött haza Brazíliából, ahol két évig élt - fogalmazta Maria, akinek Spencer volt a legelső és egyetlen szerelme egész életében.

Különleges volt az ő szerelmük, bár nem lehettek együtt annyit, mint egy átlagos pár, így elmaradtak köztük a nagyobb veszekedések. 

- Én bárhova elmentem volna, csak hogy vele lehessek, de nekem is megvoltak a magam elfoglaltságai, a szüleim megszabták, mikor mehetek el otthonról, és akkoriban még joguk volt ehhez.

Végül 1960-ban kötötték össze az életüket, az esküvői fotójukat egyszer még a Bud Spencer hivatalos Instagram-oldala is kiposztolta. Maria szerint nem volt könnyű Bud Spencer mellett az élet, ugyanis nagyon szabad, nyughatatlan és öntörvényű volt, kicsit nehéz természettel áldotta meg a sors, ráadásul sok mindent meg sem osztott vele, például hány órára jön haza, így előfordult, hogy Maria gyakran idegeskedett a férje miatt, mert félt, hogy baja esett.

- Ha visszagondolok a házasságunkra, egyértelmű számomra, hogy azért fogadtam el az összes őrültségét, mert megértettem, hogy ilyen a természete, és ha megpróbálnám megváltoztatni, lenyesném a szárnyait. El kell ismernem, hogy megkönnyítette a dolgomat Carlo derűje és kedvessége, e tulajdonságaival elérte, hogy mindig mindent megbocsássak neki.

Képes összeállításunkban megnézheted, ki rabolta el Bud Spencer szívét annak idején.

Ezt is szeretjük