Lionel Messi nagyon másképp festett, mielőtt híres focista lett - Felismered régi fotóin?

Ritkán látott, fiatalkori képeket mutatunk Lionel Messiről.

Lionel Messi fiatalon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lionel Messi a világ egyik legnépszerűbb és legtehetségesebb futballistája, emberek milliói rajonganak érte, és sokaknak ő a példaképe. Karrierje során összesen hat alkalommal vehette át az Aranylabdát az FC Barcelona játékosa, akit sokan hasonlítanak Diego Maradonához a játékstílusa miatt.

Lionel Messi így megváltozott az elmúlt 17 évben

Ötéves korában kezdett focizni, már ekkor eldöntötte, hogy ezen a területen szeretne karriert csinálni, helyi argentin gyerekcsapatokban játszott. 11 évesen növekedésihormon-hiányt diagnosztizáltak nála, ekkor már az argentin River Plate csapat érdeklődött iránta, viszont nem tudták finanszírozni a gyógyszeres kezelését. Ekkor került a képbe Carles Rexach, a Barcelona akkori sportigazgatója, aki felajánlotta Messi családjának, hogy állják a kezelést abban az esetben, ha a sportklub leigazolhatja a 11 éves fiút. Ez nagy lehetőség volt a kiskamasznak, így Európába költöztek. 

Csupán 16 éves volt, amikor 2003 novemberében részt vett élete legelső Barcelona felnőtt csapatának meccsén,  az FC Porto elleni idegenbeli barátságos mérkőzésen csereként állt be. A 2004-es és 2005-ös bemutatkozó szezonjában már spanyol bajnok lett, egy évvel később pedig ő lett a Bajnokok ligája győztese.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Lionel Messi, mielőtt világhírű sportoló lett.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük