A duci színésznőről gyönyörű divatfotók készültek: bátran vállalja telt idomait Lena Dunham

Lena Dunham rengeteg nőt inspirál azzal, hogy bátran megmutatja telt idomait.

lena-dunham-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lena Dunham a magyar nézők számára az HBO-n futó Csajok című sorozatból lehet ismerős, de szerepelt a Volt egyszer egy... Hollywoodban, a Rossz szomszédság második részében vagy a 40 és annyi című vígjátékban. A májusban 35. születésnapját ünneplő színésznő az elmúlt években több alkalommal is kiállt azon nők mellett, akik nem a tökéletes modellalkattal rendelkeznek. Piacra dobott a 11 Honoré webáruházzal egy plus size kollekciót is, ennek alkalmából gyönyörű divatfelvételek készültek róla.

Lena Dunham telt nőknek tervezett 

A szórakoztatóiparban egyre több sztár szólal fel amellett, hogy egy nő nemcsak vékonyan, hanem telten is lehet gyönyörű, köztük van Ashley Graham, Lizzo vagy éppen Demi Lovato. Lena Dunham is közéjük tartozik, a színésznőnek mindig is ingadozott a súlya, hol vékonyabb, hol husisabb volt, 2017-ben rengeteget cikkeztek a fogyásáról, ám saját bevallása szerint akkor a betegsége miatt vesztett sokat a testsúlyából. Endometriózisa miatt még a méhét is eltávolíttatta 2018-ban.

Manapság újra telt idomokkal hódít, Instagramjára olyan dögösebb felvételeket is posztol, amelyeket sok teltebb nő nem mer, mert annyira szégyellik a testüket, ám Dunham ezekkel a fotóival arra bátorítja a ducibb hölgyeket, hogy szeressék és fogadják el magukat, hiszen nincs semmi szégyellnivaló abban, ha valaki nem S-es méretű ruhákat hord. További inspirálás céljából egy plus size kollekciót is piacra dobott, ezzel kapcsolatban így nyilatkozott a The New York Timesnak:

- Annyi ítélet született a nagyobb testekkel kapcsolatban, például a ducibb nők butábbak. Túl sokat esznek, és nem tudják, hogyan hagyják abba, ezzel szemben a vékony lányok okosak, és tudják használni az akaraterejüket - panaszolta.

Elmondta, a kollekcióból direkt kihagyta a mackónadrágot, mert ha ezt a ruhadarabot egy vékony lány viseli, az aranyosnak számít, ám ha ezt egy duci nő teszi, egyből lenézik őt. Szerinte a mai napig deszexualizálja a társadalom a duci testet, pedig szerinte egy teltebb nő is tud ugyanolyan dögös és divatos lenni, mint egy vékony hölgy.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek Lena Dunhamről.

Ezt is szeretjük