Ő volt A klinika Brinkmann professzorának utolsó felesége: csak 6 évnyi boldogság jutott nekik

Klausjürgen Wussow és Sabine Scholz 2001-ben szerettek egymásba.

klausjürgen-wussow-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Klausjürgen Wussow hosszú évtizedekig a németek egyik legendás színésze volt, a magyar nézők olyan alkotásokból ismerhetik, mint a Derrick vagy A klinika, amelyben Brinkmann professzort alakította.

Időskori demenciával küzdött, az egészsége egyre rosszabb lett, szívrohama is volt, de akkor még meg tudták menteni az életét. Végül 2007. június 19-én hunyt el Berlinben, 78 éves volt. Az egész világ gyászolta, a legnagyobb fájdalmat akkor felesége, Sabine Wussow szenvedte el.

Ő volt Klausjürgen Wussow utolsó felesége

A színész négy alkalommal házasodott, Jolande Frantz színésznővel 1951-től 1960-ig voltak férj és feleség, egy lányuk született, Konstanze. Ida Krottendorf volt a második neje 1960-tól 1991-ig, két gyermekük jött a világra, Barbara és Alexander. Yvonne Viehöfer újságírónőt 1992-ben vette el, de végül tönkrement a házasságuk 2000-ben, ráadásul anyagilag teljesen csődbe mentek, válásukat 2003-ban mondták ki. A nő egy fiút szült neki, aki a Benjamin nevet kapta. Wussow hivatalosan még házas volt Viehöferrel, amikor beleszeretett Sabine Scholzba 2001-ben, írta meg a B.Z. lap.

Sabine volt az utolsó szerelme.
Sabine volt az utolsó szerelme.
Fotó: ullstein bild / Getty Images Hungary

Sabine Bubi Scholz német bokszoló özvegye volt, a férfival 1988-ban szerettek egymásba, a nőnek köszönhetően a problémás előélettel rendelkező sportoló sikeresen leküzdötte alkoholproblémáit, de nem volt könnyű az életük, a férfi depresszióval küzdött, és előfordult, hogy el akarta venni magától az életét. 1993-ban házasodtak össze, Scholz végül 2000-ben hunyt el. A megözvegyült Sabine annyira szomorú volt, hogy úgy érezte, nincs értelme tovább élnie, 2001 nyarán viszont A klinika sztárjával hivatalosan is egy párrá váltak.

- Egy telefonhívással kezdődött a történetünk. Felhívtam Klaust, mert el akartam mondani neki az álmaimat, amelyekben szerepelt - magyarázta a megismerkedésükről, ezek nagyon lehangoló és szomorú álomképek voltak, ezért úgy érezte, jobb, ha figyelmezteti a színészt arról, amit látott.

Sabine 2017-ben.
Sabine 2017-ben.
Fotó: ullstein bild Dtl / Getty Images Hungary

Vagy egy órát beszélgettek telefonon keresztül, szépen lassan elmélyült a kapcsolatuk.  Összeköltöztek, nem mellesleg Sabine mindenben támogatta a színészt, aki amellett, hogy anyagi gondokkal küzdött, egy botrányos válás közepén is volt. Végül titokban tartották meg az esküvőjüket 2004-ben, akkor Wussow 75, Sabine 46 esztendős volt. Nem zavarta őket a nagy korkülönbség, és abban sem láttak problémát, hogy nem fiatalon szerettek egymásba.

Egy dolgot megtanultam: az idős korban hozzád érkező barátok a leghűségesebbek és a legjobbak, még akkor is, ha hébe-hóba csalódsz, és kapkodsz az életedben - fogalmazta 2001-ben Wussow a  B.Z.-nek.

Bár 2004-ben megvolt az esküvő, sajnos a színész egészsége egyre rosszabb lett, 2007-ben, élete utolsó három hónapját kórházban töltötte, de végül a veséi és a szíve is feladta.

Sascha Hehn párja

Képes összeállításunkban megnézheted A klinika Udójának párját.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük