A Guldenburgok öröksége szőke Susannéje volt: az 57 éves Katharina Böhm ilyen csinos
Katharina Böhm a mai napig nagy népszerűségnek örvend Németországban.

katharina-böhm-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Guldenburgok öröksége a '80-as évek egyik legnépszerűbb NSZK-s televíziósorozata volt, az ősi, grófi család történetéről szóló szériát hazánkban több alkalommal ismételték az elmúlt évtizedekben.

A Sissi - Az ifjú császárné című alkotásból ismert Karlheinz Böhm osztrák színész lánya, Katharina Böhm is szerepet kapott a népszerű sorozatban, ő játszotta Guldenburg grófnő lányát, Susannét, aki szerelembe esett a grófság sofőrjének fiával, Tobiasszal. Csupán 23 esztendős volt, amikor megkapta a szerepet, amelynek köszönhetően a színészi karrierje is beindult.

 Ilyen csinos 57 évesen Katharina Böhm

Németországban rendszeresen visszaköszön az arca a képernyőn, idén októberben az egyik vetélkedőműsorban, a Wer weiß denn sowas XXL-ben szerepelt. Szerintünk nagyon csinos volt.

Ez a felvétel a Wer weiß denn sowas XXL október 2-ai adásából való.
Ez a felvétel a Wer weiß denn sowas XXL október 2-ai adásából való.
Fotó: Wer weiß denn sowas XXL

A Svájcban született színésznő 1978-ban, a Heidi című sorozatban debütált, de Susanne szerepe hozta meg számára az átütő sikert. Később olyan produkcióban szerepelt, mint az Álomhajó, a Tűzszünet karácsonyra, a Montalbano felügyelő vagy a Gyerek vagy karrier?, 2012-ben kapta meg a Die Chefin német krimisorozat főszerepét, amely már a 12. évadánál tart.

Ha egy színész már ennyi éve ugyanazt a karaktert játssza, felmerül az emberben, hogy nem unja-e, de Katharina szereti Verát játszani.

A cikk az ajánló után folytatódik

2011-ben forgattuk először a sorozatot. Még mindig nagyon élvezem, mert a munka is elég változatosságot kínál. Az egyetlen dolog, ami változatlan, az az iroda, ahol megfejtjük az ügyeket. Az ottani forgatás mindig nagyon kimerítő, mert nagyon sok szöveget kell megjegyezni. Különben mindig jönnek új partnerek és új történetek, ez megakadályozza, hogy beleragadjunk ugyanazokba a sémákba. Persze továbbra is szeretek a törzscsapatunkkal dolgozni - fogalmazta aPrismának adott interjújában.

Az alábbi felvétel is a sorozatból való, Vera Lanz nyomozónőt alakítja, akit csak főnöknek becéznek a szériában. 

Egy gyermeke született, Samuel 1998-ban látta meg a napvilágot.

- Egyedülálló anya vagyok, csak ennyit kell mondanom. Az én feladatom a ház, az udvar és az állatok gondozása. Ahhoz, hogy mindez fennmaradjon, tudnom kell koordinálni és rendezni a dolgokat. A fő felelősség is engem terhel. Így elkerülhetetlen, hogy vezetői képességekkel rendelkezzek - ezt már a Vivantynak adott interjújában mesélte.

München mellett, egy kis faluban lakik, érdekesség, hogy ugyanabban a házban él, ahol a teljes gyerekkorát töltötte, sok helybélit ismer, többen már csak Katinak szólítják. 

Nem azon színésznők közé tartozik, akik foggal-körömmel harcolnak az idő múlása ellen. Büszke a korára és a ráncaira.

- Az öregedés kihívás, és az is marad, de ezt nem lehet megkerülni. Meg kell tanulnunk méltóan kezelni az öregedést. Ez nemcsak nekünk fontos, hanem a következő generációk számára is. Az, ahogyan az öregedés témájával foglalkozunk, formálja azokat a fiatalokat is, akik bennünket követnek ezen az úton.

Sydne Rome volt A Guldenburgok öröksége szépsége

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan változtatta meg a sok plasztikai beavatkozás Sydne Rome arcát.

Ezt is szeretjük