Kate Winslet nem engedte retusálni magát: ezért tiltotta meg, hogy eltüntessék pluszkilóit

Kate Winslet az Easttowni rejtélyek főszereplőjeként a lehető leghitelesebb alakítást akarta nyújtani.

kate-winslet-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hollywoodi színésznőkről sokan gondolják, mindent megtesznek azért, hogy a legelőnyösebb oldalukat mutassák a közönségnek. Ha kell, akár a technika vívmányait hívják segítségül, hogy eltüntessenek egy-egy ráncot vagy a felesleges kilóikat. Ez azonban nem mindenkire igaz, jó néhány sztárról tudjuk, hogy a hitelesség oltárán gondolkodás nélkül feláldozzák a hibátlan megjelenést.

Kate Winslet is közéjük tartozik. A 45 éves filmcsillagot porcelánbaba-külsővel ismertük meg a Titanic főszerepében, ám az azóta eltelt 24 esztendőben jó párszor bebizonyította, hogy nem csak gyönyörű hősnők szerepében brillírozik a kamera előtt. 

Kate Winslet nem engedte, hogy leretusálják a hasát

Az HBO 2021-es sikersorozatában mindent bevetett azért, hogy a nézők a lehető legjobban azonosulhassanak az általa megformált karakterrel. Smink nélkül, lenőtt hajjal alakította az Easttowni rejtélyek nyomozónőjét.

mare of easttown
Fotó: Hbo / Northfoto

Kiderült, nem volt egyszerű mindezt végigcsinálnia. Az alkotók egyáltalán nem ragaszkodtak volna a slampossághoz, sőt épp az ellenkezőjéről győzködték. A sorozat rendezője, Craig Zobel például felajánlotta neki, hogy az egyik ágyjelenetben leretusálja hasáról a pluszkilókat. Winslet természetesen hallani sem akart a dologról, és egyenesen megtiltotta, hogy bármilyen utómunkával változtassanak az alakján. Olyannyira határozott elképzelései voltak az általa játszott szereplő külsejét illetően, hogy a produkció plakátját is kétszer visszaküldte, miután észrevette, lephotoshoppolták róla a ráncait.

- Azt mondtam, srácok, tudom, hogy vannak szarkalábak a szemem körül, kérlek, tegyétek őket vissza. Mare egy középkorú nő, és szerintem sokan épp azért tudtak vele ennyire azonosulni, mert az arca és a teste megfelel a korának, annak, milyen életet él, és ahonnan származik. Azt hiszem, már ki voltunk éhezve egy ilyen karakterre - ecsetelte a New York Times interjújában.

Az Easttowni rejtélyek egyébként egy Mare nevű nyomozóról szól, akinek egy családi tragédiával és egy brutális gyilkossággal kell szembenéznie városában. A figura súlyos érzelmi válságon megy át, továbbá hatalmas a nyomás rajta, hogy megtalálja a tettest. Winslet mindezt megjelenésével is hűen tükrözni szerette volna. A terve határozottan sikerült, az HBO szériája nemcsak közönségsiker lett, de a kritikusok is imádták. Ha szeretnél felzárkózni a történetből, vagy újranéznéd a csavarokkal teli sztorit, kattints az alábbi képre, hogy megtudd, hol és mikor ismétlik legközelebb. 

Kate Winslet és ritkán látott lánya

Kate Winslet három gyermek édesanyja, első házasságából lett egy kislánya, Mia Honey Threapleton 2000 októberében született. Második férjének egy fiút szült, Joe Alfie Winslet Mendes 2003 decemberében jött a világra. Jelenlegi férjével egy gyermeket vállalt, Bear Blaze Winslet 2013 decembere óta a családjuk tagja.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük