Katalinról sosem látott fotót posztolt a palota: a hercegné mosolya beragyogja a napot
Katalin hercegné csak úgy ragyog ezen a felvételen.

katalin-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Katalin hercegné és a National Portrait Gallery, magyar nevén a Brit Nemzeti Arcképtár különleges projektbe vágta a fejszéjét, amikor 2020 tavaszán kirobbant a világjárvány. Hold Still néven megálmodtak egy kiállítást és egy könyvet is, a projekt során a pandémia alatt készült portréképeket mutatnak be.

A hold still magyarra fordítva elsősorban annyit tesz, maradj nyugton, de azt is jelentheti, hogy toleráljad vagy esetleg tarts ki még. A könyv május 7-én jelenik meg Angliában, a hírt a Kensington-palota jelentette be vasárnap az Instagram-oldalán, ennek alkalmából Katalinról egy gyönyörű felvételt is megosztott.

Katalin hercegnéről csodálatos fotót osztott meg a palota

A hercegnéről ezt a gyönyörű fotót még sosem láthatták a rajongók. Csak úgy ragyog a felvételen, gyönyörű mosolyával a rajongók napját is boldogabbá tette. Köztudott, hogy a legkedvesebb hobbija a fotózás, a gyermekeiről készült hivatalos portrék zömét is általában ő készíti. Ebből kiindulva nem is olyan meglepő, hogy pont Cambridge hercegnéje adta nevét a fotós projekthez. A képhez még egy személyes üzenetet is csatolt.

- Ha évtizedekkel később visszagondolunk a COVID-19-világjárványra, azok a kihívások jutnak majd eszünkbe, amelyekkel mind szembenéztünk. Gondolunk a szeretteinkre, akiket elveszítettünk, az elszigetelésre a családunktól és barátainktól, és arra a mérhetetlen megterhelésre, ami a kulcsfontosságú dolgozókra nehezedett. Emellett emlékezni fogunk a pozitívumokra is: a hihetetlen jóindulatú cselekedetekre, a segítőkre és a hősökre, akik az élet minden területén felbukkantak, és arra, hogy hogyan alkalmazkodtunk együtt egy új normához - fogalmazta, majd így folytatta:

- A Hold Still révén a fényképezés erejével szerettem volna maradandó dokumentálást készíteni arról, amit mindannyian megtapasztaltunk. Megörökítettük az egyének történeteit, és dokumentáltuk a család és a közösség számára fontos pillanatokat a pandémia alatt.

A májusban megjelenő könyv összesen száz portrét tartalmaz majd, ezeket a képeket 31 598 pályázati munkából választották ki. Három fő tematikára fókuszáltak, a segítőkre és hősökre, az új életvitelre, ami a koronavírus miatt kialakult, illetve a hétköznapi, kedves tettekre. A kiadvány beadásából származó bevételek a National Portrait Gallery munkáját, illetve egy jótékonysági alapítványt is segítenek, ami a mentális egészség fenntartása érdekében jött létre.

Katalin édesanyjától örökölte szépségét

Képes összeállításunkban friss felvételeket láthatsz a hercegné édesanyjáról, Carole Middletonról. Le sem tagadhatná egymást az anya-lánya páros.

Ezt is szeretjük