Károly rá se bírt nézni Dianára Harry herceg születése után: meglepő indokkal utasította vissza a hercegnő közeledését
Károly király és Diana hercegnő házassága már a legelső percektől el volt átkozva.

diana-és-károly-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Károly és Diana házassága már az első pillanatoktól kezdve el volt átkozva, nem véletlen, hogy az esküvőjük előtt mindketten sírva aludtak el, derült ki az újdonsült király életrajzi könyvéből, amely a The King: The Life of Charles III címet kapta.

A királyi család életrajzírója, Christopher Andersen leírta, mennyire rossz volt a kapcsolatuk. Bár voltak boldogabb pillanataik, ilyen volt az az időszak is, mielőtt Harry herceg megfogant volna, ám miután a második fiuk 1984 szeptemberében megszületett, utána már nem volt megállás. A házasságuk végleg a tönk szélére került.

Károly király és Diana hercegnő házassága

Már a biztonságukért felelős alkalmazottak is attól tartottak, hogy valamelyikőjüknek bajuk esik, annyira eldurvult a helyzet a két előkelőség között. Az egyik volt inasuk visszaemlékezéséből kiderült, Diana gyakran gúnyolódott Károlyon amiatt, amiért az megszállottan rajongott a komor külsejű Kamilláért.

GettyImages-73426782
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

Az alkalmazottjuk annak is szemtanúja volt, amikor Diana szó szerint üldözte a Highgrove Houseban a férjét, ugyanis Harry herceg születése után egyáltalán nem éltek már nemi életet.

- Miért nem fekszel le velem? - kérdezte egyszer a hercegnő a férjétől, aki erre meglepő indokkal állította le neje közeledését.

- Nem tudom, szívem. Lehet, hogy meleg vagyok.

Számtalan heves vitájuk volt, az egyik esetben Diana a férje fejéhez vágta, hogy sosem lesz belőle király, és gondoskodik arról, hogy Erzsébet királynő halála után Vilmos herceg kerüljön a trónra.

GettyImages-73389945
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

- A vitáik már odáig fajultak, hogy úgy tűnt, elkerülhetetlen lesz itt már az erőszak - idézte egy volt testőrük gondolatát a könyv.

A biztonságiak attól is féltek, hogy az otthonukban őrzött fegyverekhez nyúlnak majd, de szerencsére erre sosem került sor. 1992-ben a különélés mellett döntöttek, majd 1996-ban hivatalosan is elváltak. Rá egy év múlva Diana tragikus körülmények között halt meg, 36 éves volt.

Diana hercegnő élete utolsó fotózásán

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű felvételek készültek Diana hercegnőről.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük