Károly és Vilmos először beszéltek Harryvel a botrányinterjú óta: így zajlott a beszélgetés
Harry Gayle King műsorvezetőnek mesélte el telefonon, mire jutottak édesapjával és bátyjával.

harry-vilmos-károly
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Oprah with Meghan and Harry című interjú, amelyet a CBS csatorna március 7-én mutatott be, hatalmas port kavart. Sussex hercege és hercegnéje beszámoltak mindazokról a kellemetlenségekről, amelyek őket érték az elmúlt években.

Számos kínos és botrányos dolgot említettek. Meghan többek között elárulta, mennyire bántották a rasszista és gyalázkodó cikkek, amelyek napvilágot láttak róla, továbbá a királyi család egy tagját is rasszizmussal vádolta meg. Elárulta, mikor Archie-t hordta a szíve alatt, a famíliából valaki félrevonta, és aggodalmát fejezte ki, mennyire lesz sötét kisbabája bőrszíne. Harry is elmondta sérelmeit, arról beszélt, mennyire megromlott a kapcsolata Károllyal és Vilmossal, akik szerinte mind a ketten csapdában élnek, és sosem fognak megmenekülni a királyi család rendszerétől.

Károly és Vilmos először beszéltek Harryvel az interjú óta

Noha a beszélgetés már több mint egy hete adásba került, a sajtó még mindig lázban ég. A legnagyobb felháborodást a rasszizmussal vádolt családtag esete keltette, amelyről Harry csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy sokkolónak és kínosnak találta, ám arról hallgatott, kinek a szájából hangzottak el a bántó szavak. Engedélyével az interjú másnapján Oprah Winfrey hozta nyilvánosságra, hogy nem Erzsébet királynőről vagy Fülöp hercegről van szó.

harry oprah
Fotó: Handout / Getty Images Hungary

Az eset óta a királyi család több tagja is megszólalt már. A királynő március 9-én, az esti órákban adott ki hivatalos közleményt az üggyel kapcsolatban, valamint két mondat erejéig Vilmos is elmondta véleményét két nappal később egy nyilvános eseményen. Elárulta, nem tartja a családját rasszistának, majd arról biztosította az őt kérdező riportert, hogy mindenképpen fel fogja keresni öccsét. 

harry vilmos károly
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A találkozóra már sort is kerítettek, árulta el a US TV műsorvezetője, Gayle King, aki közeli kapcsolatot ápol Meghannal és Harryvel. A herceg a hétvégén egy telefonbeszélgetésben beszámolt neki arról, hogy Vilmos és Károly együtt keresték fel, hogy megtárgyalják az elhangzottakat. 

- A szavak, amelyeket nekem mondott, a következőek voltak: „a találkozó nem volt eredményes, de legalább elkezdődött egy beszélgetés” - mesélte a tévés a Daily Mailnek.

Arról is beszámolt, Meghan nehezményezi, hogy eddig senki sem kereste fel a palotából. Valamint férjével együtt mind a ketten nagyon frusztráltak, hogy nyilatkozatuk ekkora felháborodást keltett a palota falain belül, holott ők mindössze azt akarták elérni, hogy a királyi család lépjen fel a rasszista újságcikkek ellen.

Katalin hercegné édesanyja csodásan fest friss fotóin

Képes összeállításunkban megnézheted Katalin hercegné csinos édesanyját, Carole Middletont.

Ezt is szeretjük