Erzsébet királynő válságstábot hívott össze Harry és Meghan botrányos interjúja után: nagy a feszültség a palotában
Harry herceg és Meghan hercegné interjúja felkavarta az állóvizet a palotában.

harry-meghan-erzsébet-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vasárnap este adta le a CBS csatorna Harry herceg és Meghan hercegné exkluzív interjúját, amelyet Oprah Winfrey készített velük. A 90 perces interjúban érzékeny és kellemetlen témaköröket is érintettek.

A palota dolgozói közül többen látták már az interjút, hétfőn pedig Erzsébet királynő válságstábot hívott össze, írta meg a Daily Mail.

Harry és Meghan botrányos interjúja felkavarta az állóvizet a palotában

A lapnak a palota bennfentese elárulta, hogy a botrányos interjú egy atombombával volt egyenlő a királyi család szemében. Hétfőn a királynő válságstábot hívott össze: Károly herceggel és Vilmos herceggel is tárgyalt a botrányos beszélgetés ügyében. Bár a Buckingham-palota hivatalnokai már tegnap kiadtak volna egy közleményt az interjúval kapcsolatban, Erzsébet visszautasította azt, szeretné többször átgondolni, hogyan és miképpen fogalmazzák meg a hivatalos reakciójukat.

GettyImages-1206179992
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A palotában nem túl jó a hangulat jelenleg, érződik, hogy hatalmas a feszültség és a szomorúság, sokan annyira a sokk hatása alatt vannak, hogy még mindig nem tudják, hogyan reagáljanak, tette hozzá a bennfentes. Állítólag Erzsébeték a mai nap folyamán adják majd ki a hivatalos reakciójukat, amit már sokan tűkön ülve várnak.

Harry és Meghan számos dologról lerántották a leplet, az egyik családtagot rasszizmussal vádolták meg, ugyanis amikor a hercegné Archie-val volt várandós, a herceggel a família egyik tagja leült beszélgetni, és aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy vajon milyen lesz a picur bőrszíne. Köztudott, hogy Meghan hercegné ereiben afroamerikai vér is csörgedezik.

Bár Oprah a beszélgetés során próbálta a házaspárból kihúzni, hogy pontosan miképp zajlott a beszélgetés, Harry elmondta, nem hajlandó ezt részletezni, ám azt elmondta, hogy sokkolta a helyzet, és kínosnak érezte a diskurzust. A műsorvezető arra is kíváncsi volt, hogy melyik családtag hozta fel a témát, de Meghan erre így reagált: "Szerintem ez elég káros lenne számukra, ha kiderülne." Azóta Oprah Winfrey elmondta, hogy nem Erzsébet királynő vagy Fülöp herceg volt az, akit foglalkoztatta Archie külleme. Nem volt beleszólásuk abba sem, hogy a gyermekük megkaphatja a hercegi címet, az viszont bántotta őket, hogy Archie-nak nem jár az a fajta védelem, mint a királynő többi dédunokájának.

A cikk az ajánló után folytatódik

Meghan és Katalin viszonya is téma volt, Harry felesége szerint kettejüket jó- és rosszfiúként akarták beállítani, utóbbi szerep hárult rá. Ezért is történhetett meg az, hogy amikor Meghanék esküvője előtt Vilmos felesége megríkatta sógornőjét, hónapokkal később a bulvár úgy tálalta a sztorit, hogy megcserélték a szerepeket, azaz Katalin sírt, nem Harry szerelme. Ám ez nem így volt, sőt Cambridge hercegnéje még bocsánatot is kért a viselkedése miatt. Meghant bántotta, hogy a palota semmilyen közleményt nem adott ki ezzel a hamis sztorival kapcsolatban, ez volt az a pillanat, amikor rájött, hogy valójában a királyi család dolgozói nem védik meg őt, pedig mielőtt beházasodott volna, ez volt az ígéret.

A brit sajtó egyre többször gonoszként állította be Meghant, de a palota sosem reagált erre, szíve szerint megvédte volna magát a hercegné, de elmondta, hogy amíg a királyi családot szolgálta, egyszerűen elhallgattatták, ráadásul az életét is kontrollban tartották, nem mehetett el például a barátaival ebédelni egyet lazításképpen, ami számára nagyon furcsa volt, hiszen amíg Amerikában élt, szabad és független élete volt. Annyira eldurvultak a dolgok, hogy Meghan lelkivilága teljesen összeomlott, öthónapos terhesen pedig azt fontolgatta, inkább véget vet az életének. Ezt Harrynek is bevallotta, pont azért, mert szerinte, ha ezt nem tette volna meg, ma már nem biztos, hogy élne. Végül segítséget is kért a palotában, de senki nem állt mellé.

GettyImages-1231537336
Fotó: Handout / Getty Images Hungary

A herceg szerint a családja alapvetően fél a sajtótól, sőt elmondta, ha minél több belső infót csepegtetsz nekik, annál nagyobb az esélye, hogy pozitív írások jelennek meg rólad, ez egyfajta láthatatlan szerződés is, így ha esetleg hamis pletykákat is írnak meg, sokszor a palota inkább csendben marad, mert nem akarják az adott médiumot magukra haragítani.

Harry kapcsolata Károly herceggel a Megxit alatt nagyon megromlott, volt, hogy édesapja fel sem vette neki a telefont. Vilmossal sincs jóban jelenleg, nagy lett a távolság köztük. A herceg úgy véli, az apja és a bátyja csapdába esett, és nem tudnak a királyi családtól úgy megmenekülni, ahogy azt ő tette, emiatt sajnálja is őket. Amíg nem ismerte meg Meghant, ő maga sem látta, hogy valójában egy csapdában él, de amint beleszeretett a nőbe, rájött, mennyire megrekedt abban a rendszerben, amelyben élt. Nélküle sosem tudott volna visszavonulni.

Azért döntöttek úgy, hogy hátrahagyják angliai életüket, mert úgy érezték, hogy nem kapnak elég támogatást a palotában, emellett a brit sajtó viselkedéséből is elegük volt. Nem akarta Harry, hogy a történelem megismételje önmagát, és ugyanolyan tragikus sorsra jusson a felesége, akárcsak édesanyja, Diana hercegnő. Annak tényét, hogy a királynővel nem egyeztettek volna a visszavonulási szándékukról, tagadták, Erzsébettel átbeszélték a terveiket a 2020. januári bejelentésük előtt.

Amikor sokkolták a világot a visszavonulásukkal, többen azzal vádolták meg a hercegnét, hogy ő áll emögött, és végig manipulálta Harryt, hogy rávegye erre a sorsfordító döntésre, a házaspár ezt is tagadta. Meghan kifejtette, hátrahagyta az egész életét, hogy azzal a férfival élhessen, akit szeret, arra készült, hogy élete végéig a koronát szolgálja. Rengeteg áldozatot hozott, így szerinte értelmetlen húzás lett volna hátrahagyni mindazt, amit pár év alatt felépített már.

Carole Middleton gyönyörű nő

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen csinos Katalin hercegné édesanyja.

Ezt is szeretjük