Károly herceg drasztikus változtatást akar bevezetni a királyi családban: a hivatalos életrajzíró kotyogta ki
Károly herceg terveiről Angela Levin, a királyi család egyik életrajzírója mesélt.

károly herceg cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brit királyi családban egyelőre Erzsébet királynőé az utolsó szó, a 95 esztendős uralkodónő 1952. február 6-a óta Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak a feje.

A monarchiát többen is képviselik hivatalosan, Károly herceg és Kamilla hercegné mellett Vilmos és Katalin, Erzsébet egy szem lánya, Anna hercegnő, Edward wessexi gróf és Zsófia grófné, Harry herceg és Meghan hercegné is ide tartoztak 2020 márciusáig, sőt András herceg is ellátott hivatalos feladatokat addig, amíg 2019-ben a szexbotránya miatt nem vonult vissza a közéleti teendőitől. A jövőben azonban nagy eséllyel jóval kevesebb családtag tarthatná meg a magas beosztású szerepkörét, erről Angela Levin hivatalos életrajzíró mesélt a Britain's Talk Radióban.

Károly és Kamilla, illetve Vilmos és családja maradna magas beosztásban

Angela Levin írt már könyvet Harry hercegről, illetve Katalin hercegnéről és Vilmos hercegről is, így ő amolyan bennfentesnek számít a családban. Bár egyelőre még Erzsébet királynő van hatalmon, de ha egyszer Károly herceg lesz a király, úgy tudja, drasztikusabb változásokat akar majd bevezetni.

GettyImages-539395534
Fotó: Ben A. Pruchnie / Getty Images Hungary

- Károly herceg már régóta szerette volna a monarchia létszámát csökkenteni pénzmegtakarítás céljából, illetve azért, hogy a dolgozó családtagok tényleg megérdemeljék azt a pénzt, amit az adófizetőktől kapnak - magyarázta.

Köztudott, hogy a királyi család bevétele a brit adófizetők pénzéből származik, az angolok egy része ezt teljesen elfogadta, sőt tisztelik a monarchiát, a família tagjaiért pedig egyenesen rajonganak, míg másokat zavarja, hogy a család hozzátartozóinak nincs polgári munkája, melyből eltartanák saját magukat. Persze arról sem feledkezhetünk meg, hogy a királyi család pozitív hatással van az országuk iparára. A koronavírus előtti időkben sokan elsősorban csak miattuk utaztak Angliába, mindebből a helybéliek is sok előnyhöz jutottak. Ha egyszer visszaáll a rend, valószínűleg újra felvirágzik a turizmus.

GettyImages-472883428
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Levin úgy véli, Károly hercegnek az a fő terve, hogy a monarchiát a jövőben ő és Kamilla hercegné, illetve a trónörökös Vilmos herceg és családja, Katalin hercegné és a gyerekeik képviseljék csak. A többi családtagnak viszont civil munkát kellene vállalnia, sőt a The Daily Mail riportja szerint az is benne van a pakliban, hogy elveszik tőlük még a hercegi címüket is, illetve azokat a projekteket, amelyeket támogattak. Ha ez tényleg megtörténik, az Egyesült Államokban élő Harry és Meghan sem lesz a jövőben majd herceg és hercegné.

- Károly változást akar, és szerintem biztosan véghez viszi a terveit - tette hozzá Angela Levin.

Elmondta, Erzsébet királynő eddig elutasította, hogy ilyen drasztikus módon lecsökkentse a monarchia létszámát, hiszen evidens, hogy mély érzelmek kötik azokhoz a családtagjaihoz is, akik a trónöröklési sorrendben sokkal hátrébb állnak, mint Károly vagy Vilmos.

Lajos herceg hároméves lett

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit nőtt Lajos herceg az utóbbi időszakban.

Ezt is szeretjük