Így festett Diana nagymamája fiatalon: a hercegnő tőle örökölte szépségét
Diana hercegnő testvére, Charles Spencer osztotta meg Instagram-oldalán a ritka felvételt.

diana-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő nemcsak a szépségéről, hanem hatalmas szívéről is közismert volt. Körülbelül száz alapítványt támogatott, több fontos ügy mellett kiállt, például amikor a '80-as években egyre elterjedtebb lett az AIDS-betegség, sokan rettegtek azoktól az emberektől, akik elkapták a gyilkos kórt, mert azt hitték, már egy szimpla érintéstől megfertőződhetnek. 1987-ben Diana hercegnő volt az olyan ismert ember, aki kezet fogott egy AIDS-ben szenvedő beteggel, ez akkor hatalmas szenzációnak számított. Nem mellesleg a hercegnő bebizonyította, nem kell félni azoktól, akik ebben a betegségben szenvednek.

A leprás és rákos betegeket is segítette, illetve azokat a fiatalokat is, akik az utcán éltek, és esetleg komoly függőségekkel küzdöttek. A bántalmazott és rászoruló gyerekek megsegítése is nagy szívügye volt, illetve a taposóaknák betiltatása ellen is küzdött, de ezeken kívül még sok más nemes ügyet támogatott, így méltóan érdemelte ki a szívek királynője becenevet. Ez a nagyvonalúság és segítőkészség a nagymamájára, Cynthia Spencerre is igaz volt, akiről egy különleges felvétel került elő ezen a héten.

Diana hercegnő nagymamájáról ritka felvétel került elő

Charles Spencer, Diana testvére posztolta Instagram-oldalára a ritka felvételt a nagymamájukról. Az arcképet szénceruzával készítették, hiszen akkoriban még nem mindenki rendelkezett fényképezőgéppel, így még a 20. század elején is jellemző volt, hogy többen egy művészt kértek fel a portréjuk megörökítésére.

"A nagymamám, Cynthia, Sargent készítette róla a szénrajzot 1919-ben, abban az évben, amikor hozzáment a nagypapámhoz. Sokan szerették és tisztelték őt a környékünkön, a jelenlétét még mindig érezhetjük. A környékbéli menedékházat Cynthia Spencer Szeretetháznak nevezték el az emlékére. 1972-ben hunyt el" - írta a képhez.

A rajongók azonnal kiszúrták a Cynthia és a hercegnő közti hasonlóságot: "Lady Dianát látom benne." "Diana nagyon hasonlított rá. Olvastam a nagymamátokról, hogy sokat jótékonykodott, és a városában lévő kórházban angyalként emlegették. Úgy tudom, Diana már kislány korában is inspirálónak gondolta a tetteit!" "Első látásra azt hittem, Dianát látom" - fogalmazták a kommentelők.

Cynthia 75 évesen hunyta le örökre a szemeit, sajnos agytumora volt, végül ez okozta a halálát. 1992-ben Andrew Morton a Diana igaz története - szavaival című könyvében megfogalmazta, a hercegnő úgy véli, szeretett nagymamája ugyanúgy figyel, és vigyáz rá a túlvilágból. Az előkelőség életéről dokumentumfilm is készült, ami a Diana: Saját szavaimmal címet kapta, a 2017-es filmes alkotás a '90-es években kiadott könyv alapján készült el.

A titkos interjúsorozatot még 1991-ben vette fel a neves újságíró, amelyben Lady D kendőzetlen őszinteséggel vallott a magánéletéről.

Diana hercegnő édesanyja

Kíváncsi vagy, hogyan festett a hercegnő édesanyja? Képes összeállításunkban ritka képeket láthatsz Francesről.

Ezt is szeretjük