Telemarketingesként kezdte: a világ egyik legismertebb színésze lett

Golyóstollakat kellett árusítania telefonon keresztül.

johnny-depp
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valakinek az az álma, hogy betörjön Hollywoodba, fel kell kötnie a nadrágját, hiszen a sikert nem adják ingyen. Annak, aki a sztárok közé vágyik, először végig kell járnia az összes tehetségkutató ügynökséget, hogy munkát szerezzen. Ez elég időigényes, és van, hogy egyáltalán nem jövedelmező.

Így a legtöbb kezdő színész kénytelen valamilyen nappali munkát vállalni, hogy finanszírozni tudja Los Angeles-i életét, amíg rá nem talál az álomszerep. Sokan pincérnek állnak, míg mások a szolgáltatóipart választják ideiglenes munkahelyüknek. Johnny Depp is így tett, telemarketingesként kereste a kenyerét.

Johnny Depp első munkája

Őt eleinte még nem a filmezés, hanem a zene vonzotta. 12 évesen eltökélte, hogy rocksztár lesz, és alapított egy garázsbandát. Ez volt a mindene, tanulmányai nem kifejezetten érdekelték, aminek az lett a vége, hogy 15 évesen kicsapták az iskolából. Így nem maradt más választása, elkezdte építeni a karrierjét.

johnny depp
Fotó: Deborah Feingold / Getty Images Hungary

A kezdetek kezdetén még nem ostromolták a lehetőségek, sőt neki és a zenekara tagjainak kellett fizetnie a különböző szórakozóhelyek és bárok tulajdonosainak, hogy felléphessenek egy-egy este. Ezt pedig az eladói állásából finanszírozta.

A golyóstollakat árusító cégnél kamatoztathatta színészi vénáját, hiszen az volt a feladata, hogy minél nagyobb összegért árulja a pár centet érő portékát. Akkori főnökei még arra is megkérték, hogy alkalomadtán füllentsen a nagyobb eladásszám érdekében, utazásokat és egyéb luxuscikkeket kellett ígérnie a gyanútlan vásárlóknak.

A színésznek ehhez nem fűlött a foga, így nem is volt túl jó a szakmában, egyetlenegyszer lehetett volna lehetősége egy nagyobb összeg bezsebelésére, de a beszélgetés végén inkább lebeszélte ügyfelét a vásárlásról.

Sztárok első munkahelyei

Számos olyan híresség van, akik nem egyik napról a másikra lettek elismertek, több évnyi kemény munkájuk van abban, amit elértek. Még ha volt is egy kitűzött álmuk, hogy egy szép nap ismert előadók vagy színészek lesznek, akkor is muszáj volt valami pluszmunkából eltartani magukat.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük