Friss fotón Jackie és John F. Kennedy lánya: a 64 éves Caroline ma már boldog nagymama

John F. Kennedy lánya, Caroline Kennedy diplomataként dolgozik.

john-f-kennedy-lánya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

John F. Kennedy és Jackie Kennedy első gyermeke, Arabella sajnos halva született 1956-ban. Utána ismét próbálkoztak: Caroline lányuk 1957-ben, ifjabb John 1960-ban, Patrick 1963-ban jött a világra. Sajnos a legkisebb gyerkőcük a születése után két nappal elhunyt. Később a Kennedy-átok ifjabb John Kennedyt sem kerülte el, 1999-ben repülőgép-balesetben veszítette életét. Az elnöki házaspárnak ma már csak a lánya él.

Caroline Kennedy gyermekkora egy részét a Fehér Házban töltötte, akkoriban gyakran készültek róla olyan fotók, miközben a pónija, Macaroni hátán lovagolt. Ezek a pillanatok Neil Diamond énekest is megihlették, így róla írta meg a ma már örökzöld slágerré vált Sweet Caroline című dalt. 1963. november 22-én sajnos édesapját meggyilkolták, a szomorú hírt dadusa, Maud Shaw mondta el neki és öccsének. Ebből egy kisebb botrány is lett, ugyanis Jackie akarta a tragédiát közölni a gyerekeivel. 1963 decemberében kiköltöztek a Fehér Házból, és visszatértek Georgetownba, később New York egyik leggazdagabb környékén telepedtek le.

John F. Kennedy lánya

A New York-i Brearley Iskolába járt, majd 1975-ben diplomázott a massachusettsi Concord Akadémián. Eleinte a média felé kacsintgatott, fotósasszisztens volt az 1976-os téli olimpián, 1977-ben gyakornokként dolgozott a New York Daily Newsnál. 1980-ban elvégezte a Harvard Egyetemet, ebben az időszakban fotóriporterként akart dolgozni, de rájött, nem tudna a szakmában érvényesülni, mert szerinte úgy nehéz megörökíteni más embereket, mikor mindenki tudja, ki ő, és vele foglalkozik. Ezután asszisztens lett a New York-i Metropolitan Múzeumban, később amolyan összekötő emberré vált a múzeum alkalmazottai és az épületben felvételeket készítő külső producerek és rendezők között.

Míg a múzeum munkatársa volt, megismerte jövendőbelijét, Edwin Schlossberg kiállítási tervezőt, akivel 1986-ban kötötte össze az életét. 1988-ban jogi doktori fokozatot szerzett a Columbia Egyetemen. Ugyanebben az évben hozta világra első gyermekét, aki a Rose nevet kapta, Tatiana lánya 1990-ben, John, becenevén Jack fia 1993-ban született.

Karrierje során számos nonprofit szervezetben dolgozott, később a politika is egyre jobban az élete részévé vált. 2013 és 2017 között amerikai nagykövetként dolgozott Japánban, 2021-ben Joe Biden őt adta meg jelöltként Ausztrália következő amerikai nagykövetének, a szenátus 2022. május 5-én ezt meg is szavazta, így már biztosan Kennedy látja majd el ezt a feladatot.

A 64 éves diplomata nagyon büszke mindhárom gyermekére, Tatiana lánya ráadásul egy fiúunokával ajándékozta meg, írta meg áprilisban a Town & Country. A kisfiú az Edwin nevet kapta.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Caroline Kennedy.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük