Ilyen volt John F. Kennedy és Jackie házassága valójában: a first lady tudta, hogy megcsalják
John F. Kennedy számos nővel folytatott viszonyt, miközben Jackie Kennedy férje volt.

kennedy-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

John F. Kennedyt 1961 januárjában iktatták be az Amerikai Egyesült Államok 35. elnökeként. Nem sok évig lehetett Amerika élén, ugyanis 1963. november 22-én merénylet áldozata lett Dallasban, felesége, Jackie Kennedy mellett lőtték le.

A mai napig számos rejtély és összeesküvés övezi a Kennedy-gyilkosságot, azonban nem ez az egyetlen téma, ami izgatja az emberek fantáziáját a politikussal kapcsolatban. Hírhedt viszonyait is rendszeresen megemlegetik, Marilyn Monroe, emellett Audrey Hepburn is a szeretői között volt, emellett Judith Exner is azt állította, hogy megfordult az ország vezetőjének ágyában. Sophia Loren azt nyilatkozta, őt is próbálta meghódítani az elnök, de végül visszautasította. Jackie Kennedy pontosan tudta, mi zajlik a háta mögött, a People magazin riportjából kiderült, hogyan élte meg a megcsalt feleség szerepét.

John F. Kennedy és Jackie Kennedy házassága

Az akkor még demokrata párt képviselőjeként dolgozó John F. Kennedy 1952 májusában ismerte meg Jacqueline Lee Bouvier-t Washingtonban, mind a ketten egy vacsorára voltak hivatalosak. Egy közös barátjuk, Charles Bartlett újságíró mutatta be őket egymásnak. A gyönyörű Jackie egyből levette a lábáról, novemberben már a lánykérés is megtörtént. Majdnem egy évvel később, 1953 szeptemberében összekötötték az életüket. Pár évvel később belevágtak a családalapításba, 1956-ban első gyermekük, Arabella sajnos halva született. 

1953 szeptemberében keltek egybe.
1953 szeptemberében keltek egybe.
Fotó: Boston Globe / Getty Images Hungary

Jackie óriási fájdalomként élte meg, hogy elvesztette lányát, miközben történt ez a tragédia, férje hajókiránduláson vett részt, és nem tért vissza, hogy támogassa megtört feleségét. Ekkor Jackie sokat gondolkodott azon, hogy beadja a válási keresetet, de végül ezt nem tette meg. Később három gyerekük született: Caroline 1957-ben, ifjabb John 1960-ban, Patrick 1963-ban. Sajnos a legkisebb gyermekük születése után két nappal elhunyt.

A házasságuk alatt Kennedy számos nőnek csapta a szelet, és többeket meg is hódított, ezekről a viszonyokról Jackie tudott is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

- Ez a korszaknak megfelelő házasság volt. A nap végén John hazatért a feleségéhez, és ennyi, szerették egymást. Ez egy bevett dolog volt köztük, Jackie nem akarta megváltoztatni a férjét - mesélte egy bennfentes a lapnak.

Jackie Kennedy elfogadta, hogy a férjének voltak szeretői.
Jackie Kennedy elfogadta, hogy a férjének voltak szeretői.
Fotó: National Archives / Getty Images Hungary

Pamela Keogh, a Jackie Style írója elmondta, hogy a first lady hozzászokott édesapja,  John Bouvier mellett a félrelépésekhez, mivel a Wall Street-i bróker sem volt a hűséges férj mintapéldánya.

- Egy olyan világból jött, ahol a férfiak csalták a feleségeiket, ezt pedig Jackie elfogadta.

Liz Smith nem ma kezdte az újságírást, a New York-i asszony több alkalommal írt azokról a pletykákról, amelyek Kennedy szeretőiről szóltak, Judith Exner sztoriját is ő dolgozta fel. A nő azt állította, 1960-ban 18 hónapig volt a politikus szeretője, sőt még az 1977-es memoárjában is megemlékezett Kennedyről.

- Jackie barátai,  Truman Capote és Gore Vidal is azt mondták nekem, tudott Judithról, ahogy a környezetükben mindenki más is. Nem mellesleg nagy érdeklődéssel olvasta a cikkeimet, amit a szeretőről írtam - fogalmazta Liz Smith.

A first lady számára a magánélet szent volt, erről Cornelia Guest mesélt, akinek édesanyja jó kapcsolatot ápolt vele. Elmondta, a 20. század merőben más világ volt akkor még, sok feleség számára természetes volt, ha a férje olykor más nőkkel folytatott viszonyt.

- Még ha ezek a nők ki is beszélték maguk között, hogy megcsalták őket, miután ezt megbeszélték, elfogadták, hogy ez van. Ezután elmentek együtt a gyerekekért, és kimentek egyet lovagolni. Sokkal gyakorlatiasabban fogták fel a helyzetüket - magyarázta.

Politikusok fiatalkori képei

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festettek fiatalon a világhírű politikusok.

Ezt is szeretjük