Vlagyimir Putyin állítólagos szeretője 2 éve eltűnt: a sportolónő a pletykák szerint ikreket is szült neki
Vlagyimir Putyin állítólagos szeretője, Alina Kabajeva 2018 őszén jelent meg utoljára a nyilvánosság előtt.

vlagyimir putyin cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok politikus szívesen mutatkozik családtagjaival, míg mások nem szeretik beavatni a nagy közönséget a magánéletükbe. Utóbbi csoporthoz tartozik Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin is. Amikor 2000-ben megválasztották országa vezetőjének, házasságban élt Ljudmillával, akivel két tinédzser lányt neveltek. Az asszonnyal hivatalosan 2013-ban jelentették be a válásukat, nem mindennapi módon. A Kreml egyik színházi darabjának szünete közben egy csapat riporter megrohamozta őket, ekkor sokkolták a média képviselőit a hírrel. 2014-ben mondta ki a bíróság a válásukat.

Házasságuk tönkremenéséről már 2008-ban pletykáltak. Pont ebben az időszakban terjedt el annak híre is, hogy az elnök összeszűrte a levet Oroszország imádott aranyérmes olimpikonjával, Alina Kabajevával, aki miután 2007-ben visszavonult sportolóként, parlamenti képviselő lett, a Putyin által vezetett Egységes Oroszország Pártban sport- és ifjúsági ügyekkel kezdett foglalkozni. A nő az utóbbi két évben teljesen felszívódott a nyilvánosság elől.

Vlagyimir Putyin állítólagos szeretője két éve eltűnt a nyilvánosságból

2008-ban a Moszkovszkij Korreszpongyent bulvárlap, melynek élén egy volt KGB-ügynök állt, azt írta, hogy az elnök hamarosan feleségül veszi a nála 31 évvel fiatalabb nőt, az írás megjelenése után pár nappal a lap megszűnt. Az orosz sajtóban olyan információk is megjelentek, hogy Kabajeva több gyermeket is a világra hozott, melyeknek édesapja Putyin: egy kislányt 2015-ben és egy ikerpárt 2019 tavaszán. A kislány születéséről  szóló pletykát Putyin tagadta.

A The Sun brit lap írta meg, hogy Alina Kabajeva az elmúlt két évben teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, pedig anno ünnepelt sportolóként, majd politikusként gyakran szerepelt a médiában. Megjelent nyilvános eseményeken, tévéműsorokban adott interjút, az utóbbi két évben viszont teljesen felszívódott. Bár az is tény, hogy sok közszereplőnek egy idő után elege lesz a ráirányuló figyelemből, a nyugodtabb élet reményében visszavonul a reflektorfényből, lehet, Kabajevával is ez történt.

Utoljára a 37 éves nőről akkor írtak, amikor 2019 tavaszán megszülte ikerfiait egy moszkvai magánkórházban, ennek hírét több orosz bulvárlap közölte, de végül töröltették velük a gólyahírről való beszámolót.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Putyin elképesztő módon privát ember. A két felnőtt lányát is évek óta rejtegeti a nyilvánosság elől. A lányoknak nem mellesleg hamis személyi igazolványuk van. Még ha beszél is róluk, sosem említi a neveiket - kezdett bele mondandójába a brit lap orosz forrása.

- Ha Alina megszülte a gyermekeit, akkor az eltűnése mögött valószínűleg ez áll. Putyin megszállottan gondoskodik családja biztonságáról - tette hozzá a bennfentes.

Alina Kabajeva 2018 nyarán.
Alina Kabajeva 2018 nyarán.
Fotó: Mikhail Svetlov / Getty Images Hungary

Az egykori tornásznő és politikus 2014 szeptemberében lett az egyik legnagyobb médiavállalat, a National Media Group vezetője.

Putyin a magánéletéről annyit elárult, hogy már nagypapa, így valamelyik felnőtt lánya már biztosan édesanya, de a család biztonsága érdekében nem árult el semmi többet minderről. A TASS orosz hírügynökségnek adott interjújában egyszer kifejtette, nem akar azon politikusok nyomdokaiba lépni, akik az arculatuk formálásához felhasználják szeretteiket. Azt akarja, hogy az emberek rá szavazzanak, ne a családtagjaira.

Ő Angela Merkel férje

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest Angela Merkel férje.

Ezt is szeretjük