Angela Merkel és ritkán látott férje - 21. házassági évfordulójukat ünneplik
Angela Merkel és Joachim Sauer 1998. december 30-án mondták ki a boldogító igent.

angela-merkel-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Angela Merkel és férje, Joachim Sauer 1998. december 30-án kötötték össze az életüket, így a mai különleges dátumnak számít az életükben.

Fotókon Angela Merkel és ritkán látott férje

A német kancellár 1977-ben, 23 esztendős korában ment feleségül Ulrich Merkelhez, ám 1982-ben elváltak útjaik. Nem kellett sokat várnia a szerelemre, Joachim Sauer vegyész hódította meg a szívét még a '80-as években. Hasonló cipőben jártak, ugyanis a tudós férfi is túl volt már egy váláson, az ő helyzete csak annyiban volt más, hogy gyermekei is születtek első házassága alatt, két fia van, Daniel és Adrian. Az esküvővel elég sokáig vártak, Merkel 44, választottja 49 esztendős volt akkor.

Miután Angela Merkel Németország vezetője lett, férjére is egyre többen kíváncsiak voltak, ám Joachim egyáltalán nem szeret szerepelni, még interjút sem hajlandó adni. A sajtó munkatársaival sokszor nagyon ridegen bánik, a Berliner Zeitung napilapot egyszer ezzel az indokkal utasította vissza:

- Úgy döntöttem, nem adok interjút, és nem beszélek olyan újságírókkal, akik a feleségem politikai tevékenységével kapcsolatban, nem pedig az egyetemi tanárként és kutatóként folytatott tevékenységem iránt érdeklődnének - zárta rövidre a szót.

A Daily Express információi szerint az egyetemi professzorként tevékenykedő Sauer annyira félti a magánéletét, hogy az összes diákját megkéri arra, ne nyilatkozzanak róla semmit se a sajtóban. Aki ezt a kérését nem tartja tiszteletben, azt kicsapják az egyetemről. Ezek után nem véletlen, hogy a férfi miért csak nagyon ritkán látható felesége oldalán. Szinte csodának minősül, ha megjelennek együtt egy nyilvános eseményen.

Képes összeállításunkban megnézheted Angela Merkel ritkán látott férjét.

Ezt is szeretjük