A francia elnök bolondul 24 évvel idősebb feleségéért - Ő Emmanuel Macron élete szerelme
Fotókon mutatjuk a francia elnök, Emmanuel Macron feleségét, Brigitte-et.

macron-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor Emmanuel Macron elindult a 2017-es franciaországi elnökválasztáson, sokakat meglepett, hogy az akkor még csak 39 éves politikus egy nála idősebb nő oldalán találta meg a boldogságot, Brigitte és közte összesen 24 év van.

Emmanuel Macron tinédzserként szeretett bele idősebb feleségébe

A francia elnök 15 esztendős volt, amikor a középiskolájában megismerte az akkor 39 esztendős Brigitte Trogneux-t. A nő franciát és latint tanított az intézményben, emellett az iskola drámatagozatos csoportjának vezetője volt. Macron 16 évesen vallotta be tanárnőjének, hogy beleszeretett, ekkor 1994-et írtunk már.

Néha előfordul, hogy a diák plátói szerelembe esik az oktatójába, de a politikusnál ez több volt puszta fellángolásnál. Érdekesség, hogy egyik osztálytársa Brigitte idősebbik lánya volt, Laurence. Sokáig titokban találkozgatott a tanárnőjével, a háromgyerekes asszony vacillált is azon, hogy a férjét vagy Emmanuelt válassza, derült ki a France 3 TV csatorna dokumentumfilmjéből, amit Brigitte Macron: A French Novel címre kereszteltek el. Férjétől hivatalosan 2006 januárjában vált el.

- Eléggé egymásra hangolódtak, teljesen nyilvánvaló volt, mi folyik köztük, ennek ellenére nagyon bonyolult volt a kapcsolatuk a legelején - vallotta be a filmben a nő kisebbik lánya, Tiphaine Auzière, aki kilencévesen tudta meg, hogy édesanyjának viszonya van.

Brigitte úgy látta, Macron előbb vagy utóbb édesapává szeretne válni, de a nagy korkülönbség miatt szinte lehetetlen, hogy közösen gyereket vállaljanak. Emiatt majdnem össze sem házasodott vele, de végül 2007 októberében kimondták a boldogító igent. Ekkor az elnök 29, Brigitte 53 esztendős volt.

Képes összeállításunkban megnézheted a francia elnök feleségét.

Ezt is szeretjük