Ő volt Vlagyimir Putyin első felesége - 30 év után ért véget a házasságuk
Vlagyimir Putyin és Ljudmila házassága 2013-ban ment tönkre.

vlagyimir-putyin-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vlagyimir Putyin a világ egyik legbefolyásosabb személye. 2000-től 2008-ig Oroszország miniszterelnökeként, majd 2008-tól az ország kormányfőjeként tevékenykedett. A 2012-es elnökválasztáson újra neki szavazták meg a bizalmat az orosz lakosok, azóta is ő az ország első számú embere. Amikor először iktatták be miniszterelnökként, még házas volt, de az évek alatt nagyon megromlott nejével a kapcsolata. Ljudmilával 2013-ban jelentették be, hogy különválnak az útjaik.

Vlagyimir Putyin és felesége közösen jelentették be válásukat

A politikus 31 esztendősen állt oltár elé a nála hat évvel fiatalabb Ljudmilával. Mielőtt a nő összekötötte volna életét Putyinnal, légiutas-kísérőként kereste a kenyerét. Leningrádon, mai nevén Szentpéterváron találkoztak először. Kapcsolatukból két lány született: Marija 1985 áprilisában, Katyerina pedig 1986 augusztusában látta meg a napvilágot. Második gyermeke megszületése idején diplomázott le az egykori Leningrádi Állami Egyetemen. Kiváló nyelvérzékkel rendelkezik, anyanyelve mellett több idegen nyelven beszél, például spanyolul, németül és franciául. 1990-től 1994-ig németet tanított.

Miután orosz first lady lett 2000-ben, néha ő is megjelent férje oldalán, de sokkal ritkábban lehetett látni, mint más országok miniszterelnökeinek feleségeit. Ha valami rendkívül fontos esemény akadt, például a brit királyi családdal volt programjuk, vagy a G-20 csúcstalálkozó volt, akkor azért Ljudmila is felbukkant Putyin oldalán.

Érdekesség, hogy az orosz döntéshozók székhelyeként elhíresült Kreml még egy hivatalos családi portrét sem adott ki róluk. Ez elég szokatlan dolognak számít, hiszen sok országban a miniszterelnökök szeretik a család egységének fontosságát mutatni a polgárok felé. Nem csoda, hogy ezek után az orosz sajtóban rendre elkezdték pletykálni, hogy valami nem stimmel a házasságukban, először 2008-ban terjesztették el annak hírét, hogy Putyin és Ljudmila elváltak, de ekkor az elnök tagadta a vádakat. Ezután az a pletyka is elterjedt az orosz sajtóban, hogy Putyin egy kolostorba záratta feleségét, de ennek tényét is tagadták.

2013-ban jött a nagy fordulat, és egy nem mindennapi élethelyzetben jelentették be a válásuk hírét, ugyanis akkor június 6-án a Kremlben nézték meg az Esmeralda című balettet, majd az első felvonás után úgy határoztak, egy közös interjúban rántják le a leplet a magánéletükről. A Rosszija 24 hírtelevízióval osztották meg, hogy közös elhatározásból véget vetnek házasságuknak, közölte akkor az MTI.

- Úgy alakult, hogy mindegyikünk éli a maga életét. Én tényleg nem szeretem a nyilvánosságot, nehezen viselem a hosszú repüléseket. Gyakorlatilag nem találkozunk - indokolta akkor Ljudmila.

Hivatalosan 2014-ben mondták ki a válásukat, azóta Putyin exfelesége továbblépett, a Moscow Times 2016 januárjában megírta, hogy a nő 2015 elején egy nála 21 évvel fiatalabb férfi, Artur Ocseretníj felesége lett.

Donald Trump volt felesége a plasztika rabja lett

Donald Trump és Ivana Trump 1977 és 1992 között éltek házasságban. Ivana egykor nagyon csinos és gyönyörű nő volt, de mára a plasztika rabjává vált.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük