Joe és Jill Biden közös címlapfotója gyönyörű lett: 46 éve töretlen a szerelmük
Joe Biden és Jill Biden a People magazinnak adott először interjút a beiktatás óta.

joe-és-jill-biden-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Joe Bident január 20-án iktatták be hivatalosan, ezzel megkezdhette hivatalát az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökeként. Mint minden ország vezetőjének, így neki is rengeteg teendője van nap mint nap. Az első intézkedései között is több fontos feladat volt napirenden, például az USA visszaléptetése a párizsi klímaegyezménybe.

Feleségével, Jill Bidennel már a Fehér Házba is beköltöztek, amit sikerült otthonossá tenniük az elmúlt hetekben. Bár az elnöki rezidencia nem volt számukra teljesen idegen, hiszen Biden alelnökként tevékenykedett az Obama-kormány idején. Várható volt, hogy több lap szeretne elnöki interjút készíteni a házaspárral, először a People magazinnak volt lehetősége erre.

Joe és Jill Biden címlapfotója

Az amerikai lap természetesen a címlapjára tette az elnöki párt, a közös fotójuk jól mutatja, mennyire jó az összhang köztük. Közös történetük a '70-es évekre vezethető vissza, 1975 márciusában randevúztak egymással először, így idén kapcsolatuk 46. évfordulóját ünnepelhetik. 

Sok nehézségen vannak túl: Joe Biden első felesége,  Neilia 1972-ben autóbalesetet szenvedett , három gyermekük, Beau, Hunter és Naomi is vele voltak. Az akkor három- és kétéves fiúk, bár megsérültek, de szerencsésen felépültek, sajnos édesanyjuk és egyéves kishúguk viszont az életüket vesztették. Amikor 1975-ben Jill betoppant az életébe, a nő többször visszautasította a politikus lánykérését, ugyanis tisztában akart azzal lenni, hogy tényleg jó édesanyja lenne a két kisfiúnak. Végül 1977 júniusában összekötötték az életüket, idén nyáron már a 44. házassági évfordulójuk lesz. Egy lányuk született 1981-ben, Ashley. Jill a fiúkat is saját gyermekeiként nevelte, sajnos az idősebbik, Beau már nem él.

2010 májusában kórházba került, mivel erős fejfájásra, zsibbadásra és bénulásra panaszkodott, kiderült, hogy enyhe stroke-ot kapott, 2013 augusztusában a legagresszívabb rákfajtát diagnosztizálták nála, agydaganattal küzdött. Megműtötték, majd kapott kemoterápiát és sugárkezelést is, sajnos nem tudta leküzdeni a gyilkos kórt, 2015 májusában, 46 éves korában hunyt el. Ezen tragédia miatt Biden nem is indult a 2016-os amerikai elnökválasztáson, annyira maga alatt volt feleségével együtt. Sokat segítettek egymásnak, hogy közösen feldolgozzák ezt a veszteséget.

- Minden, amit együtt éltünk át, beleértve a sikereket, a kudarcokat és a tragédiákat, ezt jól jellemzi az alábbi mondás: "néha erősebbé válik az ember a törékeny pontjain". Mi is erre törekedtünk - magyarázta Jill Biden a lapnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az elnök szerint Jill nagyon erős asszony.

- Azt mondják, hogy a házasság a két félen múlik, 50-50 százalékos arányban. Nos, néha ez inkább 70-30 százalékra változik. Hála istennek, amikor tényleg magam alatt vagyok, akkor egyből támogat engem, és amikor Jill él meg egy mélypontot, akkor én is azonnal segítem őt. Olvastam az összes információt a nyomás alatt álló családokról, és ezért örülök, hogy megtartotta a hivatását. Nagyon fontos, hogy pedagógus, bár két évig nem dolgozott, ugyanis amikor összeházasodtunk, a fiúk kicsik voltak. Jelentősnek gondolom, hogy megvannak neki azok a dolgai, amik érdeklik, és független tud maradni. Mégis megosztjuk egymás álmait - áradozott feleségéről.

Az újságírót érdekelte, hogy vajon Joe Biden ugyanúgy el tudná-e végezni a munkáját felesége nélkül is, erre ezt a választ adta:

- Mindannyian elvégezhetnénk a munkánkat külön-külön, de nem olyan jól, mint ahogy azt tesszük. Nélküle nem hiszem, hogy részt vettem volna a közéletben. Jill egy nagyon fontos időszakban jött az életünkbe, újra összekovácsolta a családot. Ő olyan, akár egy ragasztó, ami mindent egyben tart, és tisztában voltam vele elég hamar, miután megismertem, hogy feleségül akarom venni. Nem arról van szó, hogy ne veszekednénk, vitáznánk néha. Szerencsés vagyok - tette hozzá.

Jill Biden ezután nevetve ezt fűzte hozzá:

- Nos, 43 év házasság után nagyon nem is lehet már miről vitázni.

Sebastian Kurz párja

Képes összeállításunkban megnézheted, ki rabolta el az osztrák kancellár szívét.

Ezt is szeretjük