Jill Biden és Zelenszkij feleségének közös fotói: így ölelte át egymást a két first lady Kárpátalján
Jill Biden és Olena Zelenszka találkozását a fotósok is megörökítették.

jill-biden-és-zelenszka-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jill Biden titokban találkozott Olena Zelenszkával Ungváron, adta hírül az MTI. Az amerikai és az ukrán frist lady találkozója nem volt sajtónyilvános esemény, csak a Fehér Ház munkatársai voltak jelen, akik több fotót is készítettek róluk.

Joe Biden felesége az elmúlt napokban több országba elutazott, szombaton Bukaresten tett látogatást, ahol ukrán menekült gyerekeket látogatott meg, emellett Szlovákiában, Kassán is járt. 

Jill Biden és Olena Zelenszka találkozása

Biztonsági okokból nem jelentették be előzetesen, hogy Biden Ukrajnába is tesz egy kitérőt, hogy találkozzon Zelenszkij feleségével. A két first lady egy hatalmas öleléssel fogadta egymást, amit a Fehér Ház hivatalos fotósai is megörökítettek.

profimedia-0689677165
Fotó: Profimedia

A CNN beszámolójából kiderült, egy olyan iskolában találkoztak, amely jelenleg ideiglenes lakhelyként szolgál azon ukrán állampolgárok számára, akik az orosz-ukrán háború miatt rákényszerültek arra, hogy elhagyják az otthonukat. A háború február 24-én tört ki, azóta Zelenszka nem jelent meg a nyilvánosság előtt, így ez volt az első alkalom, hogy ismét a kamerák elé lépett.

Az Egyesült Államokban tegnap ünnepelték anyák napját, Jill Biden megjegyezte, hogy szeretett volna mindenképp ezen a napon ellátogatni az országba. Azért is volt ott, hogy ezzel megmutassa a világnak, az Egyesült Államok kiáll Ukrajna mellett.

profimedia-0689677143
Fotó: Profimedia

A két nő az oktatási intézmény egyik osztálytermében tárgyalt zárt ajtók mögött, a beszélgetésük egy órán át tartott.

Zelenszka egy tolmács segítségével elmondta az amerikai first ladynek, mennyire hálás azért, hogy meglátogatta az országukat egy ilyen nehéz időszak közepette. Bátor húzásnak gondolta ezt tőle, hiszen minden áldott nap katonai akciók zajlanak a hazájában, és nincs olyan nap, hogy ne szólalnának meg a légi szirénák.

profimedia-0689677120
Fotó: Profimedia

A first lady az elmúlt két napot Európában töltötte, humanitárius segélyszervezetekkel és kormánytisztviselőkkel találkozott Romániában és Szlovákiában, valamint mindkét országban olyan ukrán állampolgárokkal beszélgetett, akik a háború miatt elhagyták az otthonukat, elsősorban a nők és gyermekek egészségére és érzelmi jólétére összpontosított.

Biden előtt Laura Bush volt az a first lady, aki háborús övezetben tett látogatást. George W. Bush felesége 2005-ben járt először Afganisztánban, majd 2008-ban tíz óra erejéig ismét visszatért az országba. Ő az afgán nők helyzetére összpontosított.

Joe Biden unokája, Naomi

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest Joe Biden lányunokája, Naomi.

Ezt is szeretjük