A 74 éves Hillary Clinton bordó estélyibe bújt a MET-gálán: ritkán láthatjuk ilyen ruhában az egykori first ladyt
Hillary Clinton 21 év után jelent meg újra a MET-gála vörös szőnyegén.

GettyImages-1395063191
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2022-es MET-gálát Hillary Clinton sem hagyta ki, az Egyesült Államok egykori first ladyje egy elegáns estélyiben lépett a vörös szőnyegre.

A New York-i Metropolitan Múzeumban tartott jótékonysági eseményre rengeteg híresség kapott meghívást, akiknek a gilded glamour dresszkódot adták meg támpontként. Lényegében a New York-i társasági élet 19. századának második felét szerették volna megidézni.

Hillary Clinton a 2022-es MET-gálán

A 74 éves politikus egy bordó színű Joseph Altuzarra-estélyiben ment a gálára, ritka alkalmakkor láthatjuk őt ilyen látványos kreációkban, hiszen főleg kosztümökben mutatkozik a nyilvánosság előtt. 

GettyImages-1395041521
Fotó: John Shearer / Getty Images Hungary

A kreáció tervezője, Altuzarra a Vogue-nak adott interjút Clinton ruhájáról. Elmondta, arra törekedett, hogy az estélyi valami személyeset tükrözzön Bill Clinton felesége számára.

-  Amikor egy olyan személy, mint Hillary elmegy a MET-re, ez nem csak arról szól, hogy ő is ott van, és ezt a ruhát viseli. Ennek nagyon nagy jelentősége van. Úgy éreztem, nagyon át kell gondolnom, hogyan illesszem össze a ruhát a témához és az alkalomhoz. 

Bár a dresszkód alapján az aranyozott csillogást várták el, a tervező mégsem ezt a vonalat választotta. Az Outsider Art Fair nevű eseményen vett részt nemrégiben, a kiállításon meglátott egy takarót, tele nevekkel, az 1800-as években ez nagy népszerűségnek örvendett Amerikában, az egy közösségben élők akkoriban együtt készítették a paplanokat, amikre tintával vagy hímzéssel írták rá a nevüket, hogy megemlékezzenek erről a különleges alkalomról.

Ez az alkotási folyamat alkalmat adott arra, hogy a nők összejöjjenek, és együtt töltsenek némi minőségi időt. Pont ez a takaró ihlette meg, hogy megalkossa Clinton estélyijét.

GettyImages-1395042111
Fotó: John Shearer / Getty Images Hungary

- Szerintem Amerikában a népi kézművességnek gazdag és messzire nyúló történelme van. Úgy gondoltam, hogy ez van annyira szép dolog, hogy utalni lehetne rá.

A kreációra kézzel hímzett nevek kerültek, ami bevallása szerint nagyon tetszett Clintonnak, ő maga ragaszkodott hozzá, kiknek a neve kerüljön rá a ruhára, ezzel a gesztussal azok előtt a nők előtt tisztelgett, akik nagy hatással voltak rá az életében. Összesen hatvan név került rá a kreációra, például Rosa Parks polgárjogi aktivistáé, Lady Bird Johnsoné, aki 1963 és 1969 között volt az Egyesült Államok first ladyje, illetve Hillary édesanyja, Dorothy Rodham neve is helyet kapott. 

GettyImages-1395044781
Fotó: Kevin Mazur/MG22 / Getty Images Hungary

Fantasztikus élményként írta le a tervező a közös munkájukat. 

Hillary Clinton utoljára 2001 májusában vett részt a MET-gálán, így 21 év után tért vissza újra az esemény vörös szőnyegére. Akkor egy leopárdmintás kreációt viselt.

GettyImages-806892
Fotó: George De Sota / Getty Images Hungary

Sztárok a 2022-es MET-gálán

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen kreációkat viseltek a sztárok az idei MET-gálán.

Ezt is szeretjük