15 kilót kellett fogynia Jennifer Anistonnak a Jóbarátok előtt - Ügynöke vette rá
Túl kövérnek találták a gyönyörű színésznőt.

jennifer-aniston-fogyas-jobaratok-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte hihetetlen, de a Jóbarátok című sorozat idén már a 25 éves évfordulóját ünnepli. A jeles alkalomból megjelent a Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era - azaz a Jóbarátok generációja: A televíziós korszakot meghatározó műsor, és ami mögötte van - című könyv, melyben sok titoktól lerántják a leplet.

Ezt nyilatkozta a fogyásáról

Az is kiderült, hogy Jennifer Anistonnak csak akkor ajánlották fel Rachel szerepét, amikor lefogyott 15 kilót. Az író, Saul Asterlitz így mesél erről a könyvben:

- 15 kilót le kellett fogynia, ha Hollywoodban akart maradni. Los Angeles kemény hely volt egy színésznő számára - sőt, igazándiból minden nő számára. Jennifer Aniston egyáltalán nem volt kövér. Mindenki csodálta a szépségét. De a műsor készítői és az ügynöke is úgy vélték, hogy nem ártana pár kilót lefaragni róla, hiszen igaz a mondás, hogy a kamera alapvetően tíz kilóval többet mutat - írta a könyvben.

Jennifer Aniston is mesélt erről korábban: a Rolling Stone magazinban szólalt meg 1996-ban arról, hogy milyen nagy volt a nyomás akkoriban, hogy cérnavékony legyen - addig nem is alkalmazták a rendezők, míg le nem fogyott.

A sorozat előtt így nézett ki.
A sorozat előtt így nézett ki.
Fotó: Barry King / Getty Images Hungary

- Túl sok majonézes szendvicset ettem akkoriban. Majonéz és fehér kenyér - a legfinomabb dolog az egész világon. De tudtam, hogy változtatnom kell a szokásaimon. Az ügynököm kerek perec kimondta, és szerintem ez volt a legrendesebb dolog, amit tehetett. Sajnos Hollywood akkoriban a legundorítóbb korát élte. Egyszerűen nem kaptam munkát, mert túlságosan kövérnek tartottak.

Én meg csak pislogtam, hogy "Ez most komoly?!" Pedig az étrendem borzalmas volt. Tejturmixon és sülthús-szafttal leöntött sült krumplin éltem. Szóval éppen ideje volt a változtatásnak, és annak, hogy odafigyeljek, mit viszek be a szervezetembe. Amint lefogytam, felajánlották Rachel szerepét a Jóbarátokban - mesélte a magazinnak.

Így pózol Rachel szerepében.
Így pózol Rachel szerepében.
Fotó: Getty Images / Getty Images Hungary

A sorozatot 1994 és 2004 között vetítették, azonban egyik sztár sem futott be akkora karriert, mint Aniston. Még mindig elárasztják szerepajánlatokkal, legutóbb a The Morning Show szériára mondott igent, amiben Reese Witherspoon mellett áll majd kamera elé.

- Úgy érzem, most jött el életem legkreatívabb szakasza, amikor tényleg olyan szerepeket kapok, amikben kiteljesedhetek. Most komolyan, harminc éve csinálom ezt az egészet, mégis úgy érzem, hogy most bontom ki csak igazán a szárnyaimat - mondta a New York Timesban.

Ez volt a munkája a Jóbarátok előtt

Meglepődnél, mivel foglalkozott a színésznő a sorozat előtt!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük