A 84 éves Jane Fonda rákos: Instagramján jelentette be a rossz hírt, de bizakodó
A 84 éves színésznő Instagramján tudatta a hírt rajongóival.

GettyImages-1242293155
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jane Fonda szomorú hírt közölt rajongóival Instagram-oldalán pénteken: közölte, hogy rákban szenved, ám soraiból úgy tűnt, bizakodó a felépülésével kapcsolatban.

A rák pontos típusa az NHL, azaz a Non-Hodgkin limfóma, mely a nyirokrendszert érinti.

Jane Fonda rákos

A 84 éves színésznő úgy fogalmazott:

- Ez nagyon jól kezelhető rák. Az emberek 80 százaléka túléli, ezért nagyon szerencsésnek érzem magam.

 Jane Fonda nemcsak azért érzi magát szerencsésnek, mert a rák jól kezelhető típusa érinti, hanem azért is, mert sztárként van rá lehetősége, hogy a legjobb kezeléseket vegye igénybe, és a legjobb orvosok gondoskodjanak felépüléséről:

- Amerikában majdnem minden családban megküzdenek előbb vagy utóbb a rákkal, és messze túl sokan nem jutnak hozzá a számomra nyújtott minőségi egészségügyi ellátáshoz, ami nincs rendjén - írta.

A színésznőt már 6 hónapja kemoterápiával kezelik, és állítása szerint nem viselik meg a kezelések. Azt mondja, hogy a rák olyan, mint egy tanár, akire most nagyon kell figyelnie, mert leckéket tartogat a számára. Az első lecke, mint írta, az, hogy mennyire fontosak az emberi kapcsolatok, és azok gyarapítása, mélyítése, az emberiség ugyanis nehéz időket él meg. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Jane Fonda nemcsak kiváló színésznő, de lelkes aktivista is, aki rendszeresen megjelenik klímatüntetéseken. Nem csoda, hogy még a betegségéről szóló posztba is beleszőte a klímaváltozást is eredményező fosszilis üzemanyagok károsságát. Az ezekből származó ártó anyagok az egészséget is kikezdik. Ő, mint mondta, betegsége ellenére sem adja fel a klímaváltozás elleni harcot.

A színésznő tehát állapotával kapcsolatban bizakodó, és reméljük, hogy még sokáig láthatjuk különböző szerepekben. Jelenleg, 2015 óta a Grace és Frankie című sorozatban játszik főszerepet.

Bruce Willis is beteg

A sztárvilágban nemrégiben sajnos másról is kiderült, hogy nem egészséges. Nemrégiben arra is fény derült, hogy Bruce Willisnek komoly betegsége van. 

Ezt is szeretjük