A 83 éves Jane Fonda testhezálló, flitteres estélyiben pózolt: ámulunk a friss címlapfotóján
Jane Fonda a Harper's Bazaar kedvéért pózolt, emellett interjút is adott a lap munkatársának.

jane-fonda-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jane Fonda korunk egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb művésze, több mint hatvanéves filmes pályafutása során hétszer jelölték Oscarra, két alkalommal el is nyerte az aranyszobrot, 1972-ben a Klute című filmért, 1979-ben a Hazatérés című alkotásért díjazták.

Politikai aktivista, még a '70-es években szólalt fel először a háborúellenes civil mozgalom képviseletében, napjainkban a klímaváltozásra hívja fel rendszeresen az emberek figyelmét. A '80-as években híres tornakazettáival hódította meg a világot. Több könyvet írt, a legutóbbit 2020-ban adta ki What Can I Do? My Path from Climate Despair to Action címmel, amiben leírta a saját történetét, hogyan vált aktivistává, emellett klímakutatókkal folytatott beszélgetéseket is beleszerkesztett kiadványába. A 83 éves sztár tele van energiával, nem mellesleg fantasztikusan néz ki.

Jane Fonda friss címlapfotója

A Harper's Bazaar magazin készített egy nagy, átfogó anyagot Jane Fondával, aki az áprilisi szám címlaplánya lett. Mario Sorrenti készítette róla a felvételeket, egy elegáns, testhezálló, flitteres estélyit viselt, amit Ralph Lauren divattervező készített. Gyönyörűen fest a felvételen.

A színésznőt a karrierjéről is kérdezte a magazin újságírója, bár sok színész egy idő után kipróbálja magát a kamera másik oldalán, Fonda erre sosem vágyott. Nem tartja magát vezéralkatnak.

- Nem vagyok jó vezető, bár annak tűnök, de nem vagyok az. Ha nekem kell elöl lennem, kényelmetlenül érzem magam. A mozifilm- és a tévésorozat-gyártásban pont azt szeretem, hogy egy csapatként működünk közre. Sosem szerettem főnök lenni, egyszerűen lefagyok ebben a szerepben. Emlékszem, Robert Redford folyton azt kérdezgette, miért nem rendezek, de sosem tudtam megmagyarázni neki ezt. 

- Sokan azért tekintenek rám vezetőként, mert sok ötletem van, de nem én vagyok az a típus, aki szeret mindenért felelni. Szimplán imádom a munkám, amit meg is csinálok, aztán hazamegyek, iszok egy martinit, vagy veszek egy forró fürdőt.

Amikor belekezdett a filmezésbe, eszébe sem jutott, hogy a forgatókönyvek közül válogasson, mindig azt mondta, amiket mások mondtak neki. Készített több olyan filmet is, amit valójában sosem szeretett.

A magánélete is szóba került, jelenleg szingli, és számára ez jól is van így, nem hiányzik a romantika az életéből.

- Mindig is házas voltam, háromszor is férjhez mentem. Édesapám öt alkalommal nősült. Bevallom, nem szeretném őt ebben lekörözni. (...) 62 évesen váltam végre szinglivé, és akkor jöttem rá, hogy kiteljesedtem. Úgy éreztem, ott vagyok, ahol lennem kell - tette hozzá.

Catherine Zeta-Jones tőle örökölte a szépségét

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen csinos Catherine Zeta-Jones édesanyja.

Ezt is szeretjük