A Dawson és a haverok sztárja volt, a 45 éves James Van der Beek ma hatgyerekes apa

Ennyit változott a sorozat óta James Van der Beek.

james-van-der-beek-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A holland származású James Van der Beek már gyerekként tudta, hogy színész akar lenni, 15 éves korában arra kérte édesanyját, költözzenek New Yorkba, hogy karriert építhessen. 

Az asszony belement, így az ifjú sztár 16 évesen színházi színész lett, majd egyre többször jelentkezett filmes szerepekre. 

Dawson, vagyis James Van der Beek ma

1997-ben az akkor 20 éves James Van der Beek három sorozatba is jelentkezett, végül a Dawson és a haverok főszerepét nyerte el. Ez egy gimis baráti társaság életét, kapcsolatait követte nyomon hat évadon át. Ugyanebben a produkcióban tűnt fel annak idején Katie Holmes és Michelle Williams is. 

A sorozat 2003-ban ért véget, ezután a Gyilkos elmékben, a Tuti gimiben, a Médiumban, a Mercy angyalaiban, a Ne bízz a ribiben!-ben, az Így jártam anyátokkal-ban, a Barátaim jobb életében, a Modern családban és a Pózban láthatta a közönség. Legutóbbi munkáját a Vampirina című mesesorozatban kapta, amelyben Boris Hauntleyt szinkronizálta, ez 2017 és 2021 között futott. 

A sztár először 2003-ban nősült meg, akkor a színésznő Heather Ann McCombot vette el, 2009-ben váltak el. 2010-ben nősült meg másodszor, ekkor Kimberly Brookot vette el, akiről mostanra már teljesen bizonyossá vált, hogy ő számára az igazi. 

A párosnak eddig összesen hat gyermeke született, igazi nagycsaládosok. A legidősebb, Olivia 2010-ben, Joshua 2012-ben, Annabel 2014-ben, Emilia 2016-ban, Gwendolyn 2018-ban jött a világra. 

Ötödik gyerekük születése után nem sokkal, 2019-ben bejelentették, úton van a hatodik babájuk, Kimberly azonban elvetélt. Ezután úgy döntöttek, nem próbálkoznak újra. A sors azonban úgy hozta, hogy végül megérkezett a hatodik baba, Jeremiah 2021 végén született. 

James Van der Beek népszerű sorozata óta csaknem húsz év telt el, így nem csoda, hogy a színész külseje egy kissé megváltozott. A haja már nem annyira szőke, inkább őszes, az arca pedig borostás. Ugyanakkor még mindig nagyon sármos.

Baywatch-lányok akkor és most

Képes összeállításunkban megnézheted, Erika Eleniak mellett hogyan fest Pamela Anderson, Nicole Eggert vagy éppen Donna D'Errico.

Cover-fotó: Getty Images/jeffrey Mayer

Ezt is szeretjük